Google strammer op på Android versionerne

edbpriser.dk 18-02-2014 12:28

Det er det Android-dedikerede site, Android Police, som er kommet i besiddelse af et internt dokument fra Google til mindst en unavngiven samarbejdspartner, der fortæller om en ny og strengere politik fra Googles side, når det kommer til godkendelse af Android versioner til nye smartphones.

Google udsender normalt en opdateret version af deres Android styresystem hvert halve år, men det er ikke ensbetydende med, at producenterne sørger for at gøre en opdatering tilgængelig for deres kunder med den nyeste version, og det er samtidig muligt for producenterne at sende mobiltelefoner på markedet med ældre udgaver af Android installeret.

Det er især den sidstnævnte mulighed, som Google vil sætte en stopper for ved at indføre en deadline for, hvor længe en ældre version af Android kan blive godkendt til en ny mobiltelefon.

Slut med gamle versioner af Android

Google indfører ny Android politik

Som man kan se i ovenstående tabel fra det lækkede dokument, har Google allerede lukket ned for, at producenter kan få godkendt en smartphone med Android 4.1 eller ældre.

Hvis man ikke får godkendt sin mobiltelefon af Google, vil man ikke få adgang til vigtige Google applikationer som YouTube, Gmail og Google Maps.

Læs også: Sådan gør Google Android-platformen mere og mere lukket

Det er primært mindre producenter, der bevæger sig i de billigere segmenter, som Google vil stoppe med dette tiltag, da de store spillere som Samsung, LG og Sony allerede lever udmærket op til kravene.

KitKat på mindre end 2 procent af Android smartphones

Og der er da også god grund til at skærpe kravene til producenterne, når man ser på den seneste opgørelse fra Google over, hvordan Android versionerne fordeler sig på markedets mobiltelefoner.

Android versioner fordelingen i procent februar 2014

Diagrammet herover fra Googles udvikler-site viser, at der kun er installeret Android 4.4 KitKat på 1,8 procent af verdens Android smartphones, selvom der er gået tre måneder siden, den version blev tilgængelig.

Det er unægtelig mange Android brugere, som ikke har fået den nyeste og bedste version af deres styresystem til rådighed.

Til sammenligning var Apples iOS 7 blevet installeret på 29 procent af brugernes iPhones 1 dag efter frigivelsen.