Googles modul-mobil kommer! - i Puerto Rico...

edbpriser.dk 27-12-47009 18:16

Google arbejder fortsat på Projekt Ara, der dækker over et smartphone-skelet med udskiftelige dele, så man kan opgradere kameraet, processoren eller noget helt tredje uden at skulle udskifte hele mobilen.

Google Projekt Ara - udskift af skærm

Vi har tidligere kunnet berette, at Google planlagde at have Projekt Ara mobilen til salg i starten af 2015, men det kommer desværre ikke til at holde stik.

Læs også: LG lancerer opfølger til verdens første bøjede smartphone

I det mindste er det interessante projekt ikke blevet skrinlagt, for nu fortæller Gizmodo, at Google er i gang med forberedelserne til et pilot-projekt med Ara mobilen i Puerto Rico.

Google Projekt Ara - udskift af moduler

Hvorfor Puerto Rico?

Grunden til, at Google vælger at teste modul-mobilen i Puerto Rico, er, at befolkningen har et bredt udvalg af smartphones fra de billige til dyre, og at 77 % af indbyggerne bruger deres mobil som den vigtigste adgang til internettet.

Samtidig er der mange teleselskaber til stede i landet, og Puerto Rico er ifølge Google en "port til verden", når det kommer til internettet i kraft af undersøiske kabler.

Google Projekt Ara - hvorfor Puerto Rico

Hertil kommer der nogle frihandelszoner, som sikkert også har været medvirkende til, at valget faldt på Puerto Rico.

Til pilot-projektet regner Google at have mellem 20 og 30 moduler klar, som brugerne kan benytte sig af til at tilpasse mobilen til deres individuelle behov.

Resten af verden må vente

Gizmodo har naturligvis spurgt Google om, hvornår resten af verden får lov til at lege med den LEGO-agtige mobil, men til det svarede ATAP chef Regina Dugan desværre: "Vi har ikke svaret på det spørgsmål".

Dermed er det stadig usikkert, om Projekt Ara mobilen nogensinde kommer til salg i butikkerne, så vi må håbe, at puertoricanerne tager godt imod den.

Læs også: Sådan bliver næste års topmobiler

Google vil i hvert fald gøre meget for at præsentere den så appetitligt som muligt, da de har fået ombygget nogle street food trucks, som de vil tage rundt og promovere deres smarte smartphone i.

Google Projekt Ara - Food truck

Her er nogle af de seneste forbedringer i Projekt Ara mobilen:

Google Projekt Ara - nyheder i Spiral 2

Se også den nye video herunder.