Googles modul-mobil tillader hot-swapping

edbpriser.dk 29-10-46716 22:26

Projekt Ara mobilen er Googles forsøg på at redefinere selve mobiltelefonens grundprincipper, som vi kender dem i dag.

Google vil sælge Ara mobilens skelet, og så lade andre producenter stå for de enkelte moduler, som brugerne så selv kan vælge, at deres mobil skal bestå af.

Hvis du går meget op i at fotografere, kan du vælge det bedste og dyreste kamera. Hvis du gerne vil have god lyd, kan du vælge nogle seriøse stereohøjttalere. Eller du kan vælge at køre med en basis installation, som giver plads til et ekstra stort batteri, hvis det er det vigtigste for dig.

Læs også: Galaxy Note 4 har bedste skærm nogensinde

Projekt Ara er altså en måde at give en ny frihed til forbrugerne, der vil kunne sammensætte deres mobiltelefon, præcis som de vil have den.

Projekt Ara farver

Samtidig vil Projekt Ara forlænge mobiltelefonernes levetid, da ny teknologi på markedet ikke længere betyder, at man skal udskifte hele sin telefon men bare et modul.

Det vil tillige resultere i mindre elektronikaffald, som vores planet vist altid vil sætte pris på.

Projekt Ara kommer i starten af 2015

Som vi har kunnet fortælle tidligere, planlægger Google at have Projekt Ara mobilen klar til salg i starten af 2015.

Den første fungerende prototype vil blive vist frem på Ara udviklerkonferencen i december, og derefter vil produktionen gå i gang i samarbejde med partnere som Quanta, Toshiba, Rockchip, Foxconn med flere.

Projekt Ara prototype

Paul Eremenko, som er leder af Projekt Ara hos Google, foralte på en nylig konference (se video herunder fra ca. 44 min.), at Ara mobilen vil bruge en modificeret udgave af Android L, og at det vil være muligt at hot-swappe modulerne.

Det betyder, at med undtagelse af CPU og skærm vil man kunne udskifte moduler, mens mobilen er tændt, og det giver en stor fleksibilitet for brugeren.

Læs også: Apple: Vi har kun modtaget 9 klager over en bøjet iPhone 6 Plus

For eksempel vil man kunne udskifte batteriet, når det er ved at løbe tør, fortæller Engadget, eller man kan skifte kamera, forbindelsesmoduler og sensorer efter forgodtbefindende.

Projekt Ara er et spændende projekt, men det er mindst lige så spændende at se, om der vil være kunder til den meget anderledes tænkte mobiltelefon.

Google er endnu ikke begyndt at tale om priser for deres mobil og tilhørende moduler.