Googles næste Nexus tablet bliver på 8 tommer

edbpriser.dk 07-02-2014 10:50

Google har nydt stor succes med deres Nexus 7 tablet-PC, der udover at blive rost til skyerne af anmelderne også blev en pænt stor salgssucces med omkring 7 millioner solgte eksemplarer.

Google udsendte derfor en opdateret version af Nexus 7 i sommers, men den er blevet solgt i mindre end 3 millioner eksemplarer, hvilket har været en del under Googles estimater, rapporterer Digitimes.

Læs også: Elegant og fleksibel multi-flip PC

Konkurrencen fra andre 7 tommer tablet-PC'er er simpelthen blevet for stor, og tablet-PC'er på 7 tommer fra både Samsung, Lenovo og ASUS kan lige nu erhverves til omkring det halve af, hvad Google Nexus 7 koster.

Phablets presser også Google Nexus 7

Samtidig har phablets (mobiltelefoner med en skærm på mere end 5 tommer) oversvømmet markedet, og de har også været med til at ligge et pres på de mindre tablet-PC'er.

Derfor har Google besluttet sig for, at deres næste Nexus tablet skal være på 8 tommer, for at den bedre kan skille sig ud.

Google Nexus 8 står til at komme i slutningen af april ifølge Digitimes' kilder, som også kan fortælle, at Google har bestilt 2 millioner styk af den nye model.

ASUS, der også har produceret de tidligere Nexus tablet-PC'er, står ifølge Digitimes også bag Google Nexus 8, selvom det tidligere er blevet kraftigt antydet af Twitter-profilen @evleaks, at det er LG, som skal producere den i en afart af deres LG G Pad.

Læs også: Fysiske knapper vokser frem på touchskærmen

Hvis det passer, at LG skal stå for produktionen, skulle specifikationerne også blive meget lig dem på LG G Pad, der har en skærmopløsning på 1920 x 1200 px, 2 GB RAM, 5 MP kamera og 16 GB indbygget hukommelse, der kan udvides med ekstra 64 GB med et MicroSD kort.

Vi får se, når Google føler sig klar til at komme med en officiel udmelding.