Googles saml-selv-mobil kommer i 2015

edbpriser.dk 27-02-2014 13:32

Selvom Google har solgt Motorola og dermed deres mobiltelefon-afdeling, har søgegiganten holdt fast i og arbejder fortsat seriøst på en smartphone, der er opbygget af moduler, skriver SlashGear.

Ifølge chefen for Projekt Ara, Paul Eremenko, er hans afdeling i Google kommet så langt med mobiltelefonen, at de regner med at være klar til at sende den på markedet i første kvartal af næste år.

En mobil der holder evigt

Hele visionen bag den modul-opbyggede mobil er, at den skal kunne holde meget længere end de mobiltelefoner, der er på markedet i dag.

Læs også: Nokia satser på Android-platformen

Den store svaghed ved moderne mobiltelefoner er, at hele telefonen skal skiftes ud, hvis der bare er en enkelt komponent, der går i stykker eller bare bliver langsom eller forældet.

Projekt Ara / Phonebloks samlet koncept

Ved at lave et mobiltelefon-skelet, hvor hardware som kamera, processor, højttaler osv. kan skiftes efter behov, håber Eremenko og Google på at levere en mere bæredygtig og fleksibel løsning.

Det vil nedbringe mængden af elektronikaffald fra kasserede smartphones gevaldigt, og brugerne kan sammensætte deres mobiltelefon, så den passer præcis til deres behov.

Hvis man elsker at fotografere, kan man opgradere kameraet. Hvis man gemmer al sin data i skyen, kan man skifte harddisk-modulet ud med et større batteri. Når der kommer en ny Bluetooth eller Wi-Fi standard på markedet, kan man nøjes med at udskifte det modul i stedet for at skulle have en ny mobiltelefon.

Skelettet skal kun koste 400 kroner

Google sigter efter kun at være producent af skelettet til mobiltelefonen og så lade andre producenter om at lave de forskellige moduler.

Projekt Ara / Phonebloks Blok-Store

Og deres plan er, at skelettet kun skal koste $50 eller cirka 400 kroner, når det kommer i butikkerne, og så medfølger der bare en applikation, som hjælper brugeren med at vælge de rigtige moduler.

Google skyder efter månen

Der er selvsagt mange forhindringer, som skal overvindes, før Google skal gøre sig forhåbninger om, at deres modul-opbyggede mobiltelefon bliver en succes.

Læs også: Eksperternes dom er klar: Denne mobil er verdens bedste

De skal have en del hardware-producenter med på idéen, så der er nogle moduler at bygge sin mobiltelefon af, og de skal have ændret adfærd hos en stor del af verdens smartphone brugere, som hellere end gerne kasserer den gamle mobil til fordel for en ny model.

Projekt Ara / Phonebloks samlesæt

Af samme grund er Projekt Ara kategoriseret som et Google Moonshot projekt hos internet-giganten. Moonshot-projekterne er vidtløftige og visionære idéer, som Google godt selv ved kan være svære at realisere, men i tilfældet med den modul-opbyggede mobiltelefon har de altså tænkt sig at gøre et forsøg.