Googles sidste Nexus tablet får stærk 64-bit processor

edbpriser.dk 25-08-46448 15:06

Google er efter sigende i gang med at afvikle deres Nexus program, som ellers har budt på flere store successer - ikke mindst Nexus 7 tablet-PC'en og Nexus 5 mobiltelefonen.

I stedet barsler de med et program, der går under navnet Android Silver, som skal fremelske high end Android smartphones til fornuftige priser i samarbejde med de ledende producenter i stedet for - som det har været tilfældet med Nexus produkterne - kun én producent af gangen.

Læs også: Knivskarp skærm i Samsungs nye tablets

Men inden Google når så langt kommer de, ifølge Android Police, med en sidste kraftfuld Nexus tablet, som HTC har stået for at fremstille.

Google Nexus 9 med NVIDIA 64-bit processor

Google Nexus 9 bliver en slank (7,9 mm) tablet på 8,9 tommer (2048 x 1440 px) med frontvendte stereo højttalere, 2 GB RAM og vil kunne fås med enten 16 eller 32 GB indbygget lagerplads.

Det mest interessante er dog, at den bliver udstyret med en Logan 64-bit processor fra NVIDIA, der i tests har slået både Intels Haswell og Qualcomms Snapdragon processorer.

Læs også: Windows 8.1 tablet-PC'erne bliver slankere

Samtidig skulle Google Nexus 9 komme i en zero-gap (ingen synlige samlinger) aluminium konstruktion, og så begynder den sidste Nexus tablet efterhånden at lyde meget attraktiv.

Priserne kommer, ifølge Android Police, til at starte omkring de 3.200 kroner for en 16 GB WiFi version, mens en 4G udgave kan komme til at runde de 4.800 kroner.

Google Nexus 9 ventes at komme i sidste kvartal i år.