Googles smarte kontaktlinser bliver en realitet

edbpriser.dk 26-04-46506 01:00

Googles Team X præsenterede første gang deres smarte kontaktlinse i starten af dette år, hvor den nok af mange blev afskrevet som et projekt, der ville være mange år om at blive realiseret, hvis nogensinde...

Læs også: Nu kan du sende dufte over mobilen

Men nu har Google og det schweiziske medicinalfirma, Novartis, skrevet under på en aftale, der skal drage fordel af Googles ekspertise i miniature-elektronik og Novartis' medicinske viden om øjet til at skabe den smarte kontaktlinse, skriver DigitalTrends.

Godt nyt til diabetikere

Den smarte kontaktlinse er i første omgang tiltænkt folk med sukkersyge, da den overflødiggør behovet for at tage blodprøver flere gange om dagen og måle blodsukkerniveauet heri.

I stedet bruger den smarte kontaktlinse væsken i øjet til at måle blodsukkerniveauet, som den så kan transmittere til en smartphone eller en anden enhed.

Og da den smarte kontaktlinse er drevet af statisk elektricitet, har den ikke behov for et batteri til at udføre sine opgaver.

Læs også: Star Wars knivblok formet som en X-Wing

Novartis håber desuden at udvikle kontaktlinsen til også at hjælpe folk med alderssyn (presbyopi), som har svært ved at fokusere på objekter tæt på øjet, og lade kontaktlinsen stå for den hurtige nær-fokusering.

Hverken Google eller Novartis har spået om en tidshorisont på den færdige kontaktlinse - kun at deres samarbejde "vil accellerere produktudviklingen" - så der går nok en rum tid endnu, før vi kan stikke den smarte kontaktlinse i øjet.