GoPro annoncerer tre nye kameramodeller

edbpriser.dk 15-12-46716 15:33

Der bliver skudt timevis af actionfyldt video hver dag med GoPro-kameraer, der nyder godt af næsten fuldstændig dominans af markedet for action kameraer. Denne dominans er da også fuldt fortjent på sin vis, da GoPro på mange områder ganske simpelt er det bedste action kamera på markedet.

Det kan dog hurtigt smuldre, hvis ikke man følger med udviklingen i teknologien, og det viser GoPro-lejren med deres nye kameraer, at de er fuldstændig klar over. Samtidig er der i den seneste tid opstået et marked for billigere action kameraer, hvilket GoPro også prøver at nå med et billigere alternativ.

Nyt GoPro Hero4 giver video i ekstremt højt kvalitet

De tre nye modeller hedder Hero4 Black, Hero4 Silver og Hero. De to førstnævnte er de naturlige opfølgere til Hero3 Black og Hero3 Silver, mens Hero er den nye budgetvenlige mulighed.

Læs også: HTC lancerer spændende GoPro konkurrent

Den store nyhed ved Hero4 Black er, at den er i stand til at optage 4K video ved 30 fps. Til sammenligning kunne forgængeren højst optage ved 15 fps, så frameraten er altså her dobbelt så høj.

Du kan købe et fremragende GoPro Hero 3 lige her

Ifølge GoPro skulle det eliminere enhver synlig forskel mellem digital og konventionel video. Hero4 Black har en vejledende udsalgspris på 3.699 kroner.

Display på GoPro Hero4 Silver

Hero4 Silver har ikke den samme høje framerate, men har til gengæld noget helt nyt for GoPro-kameraer, nemlig et display. For mange har det førhen været en mangel, da man udelukkende kunne bruge en app på sin smartphone som søger.

GoPro Hero4 Silver Edition
GoPro Hero4 Silver har fået display på bagsiden.

Det har konkurrenter udnyttet til at lancere modeller med displays, såsom Garmin Virb Elite, der er mere attraktiv for folk, der foretrækker et display. Men nu er det altså også muligt at få et GoPro med en touchscreen. Hero4 Silver kommer med en vejledende udsalgspris på 2.899 kroner.

GoPro Hero får særdeles overkommelig pris

En anden hindring har for nogle forbrugere været prisen, da GoPro-kameraerne har været blandt de dyrere action kameraer på markedet.

Det er det, som Hero skal lave om på. Den kommer med en pris på 999 kroner, hvilket er et godt stykke fra den billigste GoPro-model på markedet i dag, der ligger på lige over 1500 kroner. Til prisen på lige under 1000 kr. får man alle standardfunktionerne, som GoPro er kendt for.

Læs også: Nyt Casio action kamera kommer med aftagelig skærm

Man kan således skyde 1080p video ved 30 fps og 720p ved 60 fps, mens kameraet er vandtæt ned til 40 meter med det medfølgende undervandshus, og det er derfor et godt bud på et action kamera til folk, der ikke har brug for den knivskarpe billedkvalitet, man finder i de dyrere modeller.

Hero4 Black, Hero4 Silver og Hero kommer til Danmark den 5. oktober. Du kan se en introduktion til de nye GoPro Hero4 og Hero kameraer i videoerne herunder.