GoPro kommer både med kameradrone og Virtual Reality kamerahus

edbpriser.dk 19-03-47374 19:33

Tilbage i november sidste år var der første gang rygter om, at action kamera kongen arbejdede på en drone, der skulle løfte selskabets populære GoPro kamera-teknik til nye højder med en quadrokopter (fire rotorer) drone.

GoPro dronen kommer dog først på markedet i første halvdel af 2016, fortalte GoPro CEO Nick Woodman på Re/code's Code konference i denne uge, men nu er den altså officielt bekræftet, rapporterer Digital Trends.

Læs også: Lily kamera dronen følger efter dig og filmer

GoPros Hero kameraer bliver ofte brugt sammen med de forskellige droner på markedet i dag (som den fra DJI på billedet herover), men nu bygger GoPro altså en drone, hvor deres kamera er indbygget.

Woodman havde desværre ikke mange flere oplysninger om deres kommende drone med på konferencen, bortset fra at en quadrokopter drone er "noget der er i vores DNA, og vi er meget begejstrede for den i alle dele af firmaet".

Virtual Reality kamerahus fra GoPro

GoPro six-camera spherical array

Udover deres indtog på drone-markedet præsenterede GoPro også et Virtual Reality kamerahus, som de kalder "six-camera spherical array".

Kamerahuset kan udstyres med seks Hero4 kameraer og med dem optage 360 graders fotografier og video, der vil være perfekt til Virtual Reality udviklere.

Videoerne opleves nok bedst i et Virtual Reality headset som Oculus Rift eller Microsoft HoloLens, men de kan også ses på YouTube 360 (som i videoen herunder - virker bedst i Chrome browseren), hvor man selv kan styre hvilken retning, man vil kigge.

Læs også: Oculus Rift kommer til salg i starten af 2016

Nick Woodman fortalte, at GoPro har fået blod på tanden til at gå ind på dette marked også, efter selskaber som Facebook (Oculus Rift), Google og Microsoft alle har investeret store penge i Virtual Reality.

Og nu har det ganske imponerende Virtual Reality-hold fået endnu en spændende spiller...