Gorenje by Karim Rashid: Farverigt og frækt

edbpriser.dk 04-05-46240 10:50

Pink er det nye sort. I hvert fald hvis man spørger Karim Rashid og Gorenje. Det har resulteret i en kollektion til køkkenet i form af en induktionskogeplade, en ovn og en emhætte, hvor de to sidstnævnte er udstyret med en farvestribe i LED-lys.


Her ses kollektionens kogeplade og emhætte med den karakteristiske farvestribe.

Det er en frækhed, man ikke ser ofte inden for hvidevaredesign, hvor de fleste modeller er holdt i sorte, hvide eller grå farver.

Læs også: Drømmer du også om et hjem præget af stil og design

Du behøver dog ikke at være bekymret, hvis pink ikke lige er din farve. Gorenje har nemlig udstyret farvestriben med deres MoodLite teknologi, der giver mulighed for at skifte mellem seks forskellige farver.

Man kan med et enkelt tryk skifte mellem orange, grøn, blå, lilla og to forskellige slags pink. Du kan altså for eksempel skifte farven efter dit humør eller efter designændringer i dit køkken.

Både design og funktionalitet

Farvestriben er dog ikke kun en æstetisk funktion. Den skifter nemlig farve til rød, når ovnen har nået en høj temperatur, og kan også fungere som et vindue til ovnens interiør, så du kan holde øje med maden.

Ovnen og emhætten er derudover holdt i en minimalistisk stil med rene linjer og uden unødvendig pynt, hvilket yderligere fremhæver farvestriben.

Læs også: Bag om Gorenjes HomeMADE ovne

Designet af induktionskogepladen er anderledes udformet, hvor sammenhængende og nærmest legesygt buede linjer markerer pladsen til gryder og pander. De fleste kogeplader er sorte, men denne er holdt i en grålig hvid, hvilket igen markerer en afstand til konventionelt design.


Her kan Karim Rashids smukke buede linjer ses tydeligt.

Man ser altså tydeligt Karim Rashids hånd i dette. Hans stil er blevet kaldt sensuel minimalisme, hvilket især kommer til udtryk i kogepladens buede linjer og ovnen og emhættens farvestribe. Det nyskabende design er da også blevet tildelt en Gold Product Innovation Award ved Design Awards i London.

Kunne du tænke dig at blive mødt af et moderne og interaktivt køkken, når du står op hver dag, så er Gorenje designed by Karim Rashid et rigtigt godt bud på hvidevarer, som du aldrig bliver træt af.