Guide: Her kan du se film, serier & sport i 4K UHD og HDR

Rasmus Larsen - Flatpanels.dk 30-11-2017 11:20

Flatpanels giver overblik over, hvor du får fat i film, serier, TV-programmer og sport i 4K-opløsning og HDR – fra UHD Blu-ray til streaming og kanaler – samt hvad det teknisk kræver.

Guide til indhold i 4K og HDR
’4K Ultra HD’ er en opløsning på 3840 x 2160 pixels, som er fire gange højere end Full HD (1920 x 1080). Det giver flere detaljer i billedet. HDR står for ”High Dynamic Range” og udvider lysdynamikken samt farverummet i indhold. Tilsammen kan de to nye teknologier give et synligt løft af billedoplevelsen.

For at kunne læne sig tilbage og nyde oplevelsen, kræver det dog, at du fodrer husalteret med indhold, som er skabt i UHD og HDR. Mange moderne skærme kan opskalere til begge formater, men det kan ikke sammenlignes med den ægte vare. Dette betyder naturligvis, at du skal have fat i skiver eller TV-tjenester, som tilbyder indhold i 4K og HDR.

Læs også: Apple TV 4K test

For at modtage disse signaler, er der nogle tekniske forhold, som man bør være opmærksom på. Du skal eksempelvis have en ny Blu-ray-afspiller, hvis du vil se skiver i 4K/HDR. Det er heller ikke altid nok, at dit spritnye Ultra HD-TV har en app til f.eks. Netflix.

 


Læs mere...