Guide: Hvilken TV-boks skal du bruge til Netflix

edbpriser.dk 16-03-46106 02:26

Netflix kan ses på dit TV med spilkonsoller, Smart TV, TV-bokse, bærbare computere og smartphones og tablets. Det er ikke så lidt, og det kan godt være svært at finde hoved og hale i. Hvad passer bedst i dit hjem, og hvilke fordele og ulemper har de forskellige løsninger? Det vil vi give svar på i denne guide.

Se Netflix med en TV-boks

TV-bokse giver mulighed for at udnytte dit TV på flere forskellige måder, og mange af dem giver også mulighed for at se Netflix. Vi giver her et overblik over de TV-bokse, der kan bruges til Netflix.

Apple TV

Apple TV har en Netflix app, der streamer i 1080p HD til dit fjernsyn. Den bruger adaptive streaming, hvilket betyder, at den streamer i bedst mulig kvalitet i forhold til din internetforbindelse. På den måde er du altid sikker på at få den bedste billedkvalitet.


Hvis du allerede bruger Apple-produkter, så er Apple TV en fantastisk tilføjelse til dit hjem.

Du kan styre dit Apple TV med Remote-appen, der kan fås til både iPhone og iPad. Den nyeste version af Apple TV bruger så lidt som 0,85 W ved streaming, hvilket må siges at være imponerende. Du kommer med garanti ikke til at kunne aflæse på strømregningen, at du har købt et Apple TV.

Waoo!

Som den eneste TV-udbyder i Danmark tilbyder Waoo! adgang til Netflix gennem deres boks. Der streames i 1080p HD. Man har dog kun adgang til Netflix, hvis man har deres nyeste (og dyreste) bokse, Airties 7120 og 7130.

Netflix fungerer her på tværs af alle platforme, så man kan sagtens se filmen færdig på smartphonen, når du skal ud af døren. Du behøver ikke nogen ekstra bokse, og du styrer bare Netflix med din normale fjernbetjening.

WD TV Live

WD TV Live er en boks til dit TV, der blandt meget andet giver dig adgang til Netflix i 1080p HD. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at det kun er den nyeste version, WD TV Live WDBGXT0000NBK, der kan give adgang til Netflix. Der kan downloades en fjernbetjenings-app til iOS og Android.

WD TV Live har desuden et lavt strømforbrug, da den både tændt og på standby bruger omkring 8 W.

Philips HD-medieafspiller HMP2000

Philips har med deres  blandt meget andet integreret Netflix i en app, der gør det muligt at se Netflix i 1080p HD på dit TV. Du forbinder bare medieafspilleren til dit TV med et HDMI-stik, og trykker play.

Der følger en fjernbetjening med, og strømforbruget ligger på under 10 W, når den er tændt, og under 1 W ved standby.

Se Netflix med et Smart TV

Mange danskere har efterhånden investeret i et Smart TV, og der er også flere af dem, der kan tilgå Netflix. Her er der altså ikke brug for ekstra bokse, da teknologien allerede ligger inde i fladskærmen. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at de fleste Smart TV fra 2010 og 2011 ikke kan tilgå Netflix.


Du kan også se Netflix med et Smart TV. Her er vist et Smart TV fra Samsung.

Billedkvalitet og strømforbrug afhænger selvsagt af hvilket TV, man vælger. Her er et udvalg af Smart TV.

Se Netflix med en Blu-Ray afspiller

Her gælder også, at de fleste Blu-Ray afspillere fra 2010 og 2011 ikke kan streame fra Netflix. Man skal altså som tommelfingerregel have fat i en fra 2012 eller nyere for at kunne bruge Netflix.

Billedkvaliteten kan variere, men de bedste Blu-Ray afspillere kan streame i topkvalitet med et nogenlunde strømforbrug, og gør det naturligvis også muligt at se film på Blu-Ray og DVD.

Se Netflix med en spilkonsol

Mange har allerede en spilkonsol i hjemmet, hvilket gør det dejlig nemt, da man ikke skal til at opsætte en ny TV-boks. Følgende spilkonsoller giver mulighed for at se Netflix.

PlayStation 3

PlayStation 3 har en Netflix app, der gør det nemt at bruge den til Netflix på dit TV. Den kan streame i 1080p HD, og den gør ligesom Apple TV brug af adaptive streaming, så billedkvaliteten tilpasses til din internetforbindelse. På den måde er du altid sikret bedst mulig kvalitet.

PlayStation 3 har et skiftende strømforbrug alt efter hvilken model, der er tale om.

Den originale PS3 bruger således omkring 170 W, når man ser film, mens den nyeste PS3 Slim kun bruger omkring 70 W. Alle modeller bruger mellem 0,5 og 1 W ved standby. Du kan desuden styre Netflix på din PlayStation 3 med en Android eller iOS tablet eller smartphone med Netflix-app’en.

PlayStation 4

En PlayStation 4 kræver bare, at du har en Netflix app, og så er du klar til at se film og serier. PlayStation 4 kan streame i 1080p HD, og har et strømforbrug på 93 W ved streaming og 10 W ved standby.


Playstation 4 er god til både film og spil

Man kan fjernbetjene PlayStation 4 med PlayStation-app’en på Android eller iOS, eller gennem Netflix’ app.

Nintendo Wii

Nintendo Wii kræver også kun, at man downloader en Netflix app. Wii giver dog ikke mulighed for at streame i HD. Man kan bruge Wii-kontrolleren som fjernbetjening, og derudover er Wii ret så strømbesparende med et strømforbrug på kun 18 W, og 1,3 W når den er på standby.

Nintendo Wii U

Wii U har en stor kontroller med en indbygget skærm, hvilket nok er den største fordel ved denne løsning. Det betyder nemlig, at du både kan se Netflix på dit TV og på skærmen på kontrolleren. Man behøver altså ikke sætte filmen på pause, bare fordi man får lyst til popcorn.

Nintendo Wii U streamer desuden i 1080p HD, og man kan selvfølgelig også bruge kontrolleren som fjernbetjening. Nintendo Wii U bruger kun 29 W, når man ser film i HD med Netflix, og er således den ”grønneste” nyere spilkonsol.

Xbox 360

Xbox 360 giver også mulighed for at streame i HD, men desværre kun i 720p. Det foregår igen med en Netflix app. Det er desuden muligt at finde apps til iOS og Android, der gør det muligt at bruge din smartphone som en fjernbetjening.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at adgangen til Netflix først bliver mulig, når man betaler for et Gold Membership. Det koster altså ekstra udover abonnementet at se Netflix på Xbox 360.

Strømforbruget afhænger af hvilken model, der er tale om, da nyere modeller bruger mindre strøm end den originale Xbox 360. Det svinger fra 160 W til 90 W, mens standby-forbruget ligger imellem 2 W og 0,5 W.

Xbox One

Xbox One bruger også en Netflix app og kan streame i 1080p HD. Xbox One er i virkeligheden lige så meget en TV-boks som en spillekonsol, da den udover Netflix har flere andre TV-apps.

Xbox One er også udstyret med Second Glass, hvilket er en app, der lader dig bruge andre enheder såsom smartphones og tablets som en slags anden skærm. Det gør det muligt at styre Netflix gennem din smartphone eller tablet, mens en film eller serie kører på TV’et.

Der er desuden en fjernbetjeningsapp til både Android, iOS og Windows Phone. Xbox One bruger omkring 75 W ved streaming af film via Netflix og 1,3 W ved standby.

Se Netflix med Google Chromecast

Googles Chromecast ligner et lille USB-stik, men den skal dog plugges i HDMI-porten på dit TV. Derefter er den forholdsvis nemt at bruge, da man bare downloader Chromecast-app’en til for eksempel sin iPad, trykker på en knap, og så er billedet fra for eksempel din smartphone oppe på TV’et.


Google Chromecast er en smart lille tingest, der kan skabe stor underholdning i hjemmet.

Man tilgår altså bare Netflix i browseren, eller installerer Netflix-app’en på sin tablet eller smartphone, hvorefter man kan få billedet op på TV’et.

Google Chromecast er simpel, kan sende i HD kvalitet og bruger så lidt som 2 W i strøm.

Se Netflix med din PC eller Mac

Man kan naturligvis også forbinde sin computer til ens TV og se Netflix direkte i computerens browser. Der findes forskellige løsninger til dette, for eksempel at forbinde din computer og TV med et HDMI-stik. Keyboard og mus gør det nemt at navigere og søge efter filmtitler.

Ulempen er, at det kan være en smule besværligt at holde styr på. Samtidig er computerens strømforbrug som regel forholdsvis højt.