Guide: Installer Linux på en MacBook

Natasja Broström - Alt om Data 29-09-2017 11:24

I betragtning af at macOS bygger på Unix, skulle man tro, at Mac’er ville være langt mere Linux-venlige, end de er. Men man kan også argumentere for det modsatte: De fleste udgaver af Linux vil ikke appellere til Mac-brugere, der går varmt ind for Apples “det skal bare virke”-mantra.

Men hvorfor begrænse sig til Apples indhegnede have, når man ved hjælp af denne artikel kan installere en Mac-venlig variant af Linux ved siden af OS X?Vores dual boot-indfaldsvinkel sikrer, at du ikke mister adgang til OS X, og vi vil endda føre dig gennem opsætning af en delt datapartition – og flytning af din Mac-hjemme-mappe til den – således at både OS X og Linux nemt kan få adgang til vigtige mapper.

Vi har også valgt en Linux-version – Elementary OS – der er udviklet til at appellere til Mac-brugere, og som har et smukt udformet skrivebord med velkendte elementer, herunder en dock forneden, en menubjælke og et minimalistisk design.

Elementary er et særdeles godt valg til Mac-brugere, fordi det har indbygget læse/skrive-support til Macs filsystem, HFS+. Der er dog nogle advarsler:....


Læs mere...