Guide: Klinisk undersøgelse af din PC's processer

Nick Peers - Alt om DATA 03-07-2017 11:59

Der findes masser af muligheder for at sætte fart i computeren, fjerne fejl og gøre maskineriet så godt som nyt igen (hvad det så skal betyde), men der er altid et element af risiko ved at betro sin PC til et program, der egentlig ikke fortæller, hvad det laver, og som undlader at meddele, at en oprydning i Registreringsdatabasen ikke i sig selv skruer op for hastigheden.

Det er mere sandsynligt, at en sådan oprydning medfører problemer, som man ikke senere kan løse uden en opfriskning eller – oh rædsel – en komplet geninstallation.

Nok lever vi i en postfaktuel tidsalder, men det er din PC ligeglad med. Viden er magt, og en forståelse for, hvordan Windows fungerer, udstyrer dig med den indsigt, der er nødvendig for at træffe kvalificerede valg. Valg om det, du skal gøre, næste gang din PC beslutter sig for at kravle afsted.

I denne artikel skal vi se nærmere på de programmer, processer, funktioner og threads, der styrer det, PC'en gør. Og hvis du synes, at det ligner tågesnak, er der ingen grund til bekymring, for vi skal nok forklare sammenhængene, så du helt forstår, hvad der foregår.

Vi lægger ud med at se på Windows 10's effektive Jobliste. Her kan du lære et snedigt trick, der sommetider kan være med til at genoplive frosne applikationer. Og hvis du vil grave dybere ned, tager vi dig med på en tur med Process Explorer, der giver dybdeborende indblik i, hvad der foregår – både i forgrunden og bag kulisserne.

Du skal lære at frigøre systemressourcer, opspore komplicerede processer og generelt få din PC til at køre lidt glattere.

Læs også: Guide: Sådan fikser du Windows 10

Vi skal også kaste et hurtigt blik på nogle af de andre redskaber, der kan hjælpe dig med at overvåge PC'en og finde løsninger på dine problemer. Men ikke mere snak nu – tiden er inde til at bevæbne dig med de værktøjer og teknikker, der kan give dig en bedre forståelse for din PC.

 

Læs mere...