Guide til køb af blender

edbpriser.dk 08-06-46035 22:46

Er du en stor fan af smoothies til morgenmad, suppe til aftensmad og margaritas fredag aften? Hvis du kan svare ja til bare en af disse ting, har du brug for en blender i dit liv.

Læs også: Snig mere grønt ind i din madlavning

Der er dog et stort udvalg af blendere med forskellige fordele og ulemper, hvilket jo kan være svært at finde hoved og hale i.
Derfor kommer vi dig til undsætning her på Priser.dk med en guide, der hjælper dig med at finde en blender, du kan være tilfreds med!

Almindelig blender eller stavblender?

Stavblendere er et attraktivt valg, da de både er smartere at se på, og hurtigt kan gemmes væk i en skuffe. Du skal dog kun vælge en stavblender, hvis du har brug for hurtigt at kunne blende små mængder eller blende en suppe i gryden.

Oftest vil en stavblender i højere grad kunne komplementere en almindelig blender, snarere end at erstatte den, da man har brug for en almindelig blender til alle større opgaver.

Volumen og beholder på blenderen

De fleste blendere kan indeholde 1,5 til 2 liter, hvilket dækker de flestes behov. Skal blenderen bruges til at lave mad til en stor familie, er det en god idé at gå efter en blender med en stor volumen.

Samtidig skal du overveje hvilket materiale, beholderen skal være lavet af. Glas er at foretrække, da det ikke ridser så nemt og er nemt at rengøre. Hvis du er på udkig efter en billig model, er plastic også et fint valg.

Blender brugt til drinks. Foto: Allover
En blender kan også bruges til drinks. Foto: Allover.

Beholdere med en hældetud er en del nemmere at have med at gøre og kan spare dig for meget spildt smoothie.

Blenderens belastningsevne

Hvor mange Watt (W) blenderen bruger, kan til en vis grad fortælle dig noget om, hvor kraftig blenderen er. Det er især vigtigt med en kraftig blender, hvis du vil knuse is til drinks eller smoothies.

Der er dog ikke en direkte sammenhæng mellem Watt og hvor kraftig blenderen er, men det kan bruges som et pejlemærke.

Inkluderede klinger

En ny blender kommer som regel med forskellige klinger, der er beregnet til forskellig slags mad. Det kunne for eksempel være en klinge, der er ekstra god til at knuse is.

Generelt skal klingerne helst være i rustfrit stål, da det giver det bedste resultat.

Design og opbevaring

Blendere står ofte fremme på køkkenbordet hele tiden, hvilket gør design til en vigtig faktor, når du skal købe en ny blender.
 
Hvis du regner med at have blenderen stående permanent på køkkenbordet, er det vigtigt, at du køber en blender med et design, du ikke bliver træt af at kigge på efter et par måneder.

Blender på køkkenbord. Foto: Allover.
En flot blender kan snildt stå fremme på køkkenbordet. Foto: Allover.

Hvis du vil have din blender stående i et skab eller lignende, når du ikke bruger den, er designet knap så vigtigt. Her er det i stedet en god idé at sørge for, at blenderen ikke er for stor og tung.

Ekstra funktioner

Der er nogle forskellige funktioner, det kan betale sig at holde øje med, når du skal købe en ny blender. En pulse-funktion blender indholdet i ryk, så man præcist kan stoppe, når man er tilfreds med resultatet.

Mange blendere kommer med præprogrammerede knapper til for eksempel smoothie eller isknusning. Det kan være en stor hjælp, hvis du på forhånd ved, at du kommer til at bruge blenderen meget til at knuse is.

Det er også bekvemt, hvis alle dele kan vaskes i opvaskemaskinen, og anti-slip fødder på blenderen hjælper med at sikre, at du ikke kommer til at vælte blenderen på gulvet ved et uheld.

Valg af forhandler

Hvis du søger efter en blender her på Priser.dk, kan du filtrere din søgning efter for eksempel maksimal pris eller inkluderede klinger.

Blender filtre på Priser.dk
Blender filtre på Priser.dk.

Derefter viser vi dig den forhandler med den allerbedste pris, og så kan du klikke dig direkte videre og købe din udvalgte blender hos din billigste forhandler.

Det har aldrig været nemmere at gøre et godt køb!

Find de bedste priser på blendere lige her