Guide til køb af foodprocessor

edbpriser.dk 17-12-2013 12:16

Foodprocessoren er køkkenets altmuligmand. Den kan piske, blande, skære, rive og hakke kartofler, agurker, tomater, rodfrugter, babymad... og vi kunne blive ved.

En foodprocessor klarer mange af de kedelige og tidskrævende opgaver, du normalt selv ville udføre med en kniv, rivejern eller piskeris. Den kan altså være en stor og tidsbesparende hjælp i hverdagen.

Overvejer du at investere i en foodprocessor, guider Priser.dk dig her til det rigtige køb.

Skålkapacitet på foodprocessoren

En af de vigtigste faktorer, når du skal købe en foodprocessor, er hvor meget mad, den skal kunne indeholde.

Der er stor forskel på kapaciteten på foodprocessorer. Man kan få foodprocessorer, der kan indeholde fra 1 liter til over 6 liter.

Dit valg afhænger selvfølgelig af, hvor meget mad du har tænkt dig at lave. Er I en stor familie på fire eller mere, er det nok en god idé at få en vis kapacitet, da man ellers nemt kommer til at skulle snitte grøntsagerne af flere omgange.

Magimix foodprocessor, foto: All Over
En foodprocessor gør arbejdet i køkkenet meget nemmere, foto: All Over.

Er I derimod kun en eller to i husstanden, er det nok bedre at købe en mindre foodprocessor. De fylder nemlig mindre, er mere energieffektive, og har en lavere købspris.

Opbevaring af din foodprocessor

Hvor, du har tænkt dig at opbevare din foodprocessor, er selvfølgelig også vigtigt.

Hvis du har tænkt dig at have den stående i et skab, skal du nok købe en mindre model, medmindre du har godt med skabsplads.

Foodprocessoren kan sagtens stå fremme og kan dermed også være lidt større, hvis du vel at mærke har bordpladsen til det. Dette gør også madlavningen lidt nemmere, da man jo kan bruge den så godt som hver gang, man laver mad.

Mange foodprocessorer kommer også i et smart design, så den ikke springer i øjnene i forhold til resten af dit køkken.

Design og farve af din foodprocessor

Netop med hensyn til design er der stor forskel på foodprocessorer. De fleste er vertikale, og ligner lidt blendere. Fordelen er her, at man udnytter bordpladsen mest muligt. Man kan også få mere horisontale foodprocessorer.

De fleste foodprocessorer fås i hvid eller metallisk, hvilket passer ind i så godt som alle køkkener.

Søgemaskine-filtre for foodprocessorer på Priser.dk
Søgemaskine-filtre for foodprocessorer på Priser.dk.

Har du et mere specifikt ønske til en farve, kan du ved at bruge søgemaskinen her på siden søge efter en bestemt farve.

Påfyldningsrør og blade

Det er en god idé at sikre sig, at bladene er i en god kvalitet, da de hurtigst bliver slidt. De skal helst være i rustfrit stål og af en så god kvalitet som muligt.

Hvis du vil have en foodprocessor, der også kan ælte dej, skal du kigge efter, om den har et blad, der er beregnet til dette. Man skal typisk forvente at betale lidt mere, hvis man vil have en foodprocessor, der kan ælte dejen ordentligt, da det kræver en stærk motor.

Det kan også anbefales at købe en foodprocessor med så stort et påfyldningsrør som muligt. Med et stort påfyldningsrør undgår du at skulle skære for eksempel kartofler eller tomater i mindre stykker, inden du hælder dem op i foodprocessoren.

Der er ikke meget ved at købe en foodprocessor, hvis du alligevel skal til at finde kniven frem, hver gang du skal hakke tomater.

Ekstra funktioner og tilbehør

De fleste foodprocessorer kommer med et stort udvalg af tilbehør. Hvad du har brug for afhænger af, hvad du har tænkt dig at bruge foodprocessoren til.

Hvis dens primære funktion bliver at hakke grøntsager, behøver du ikke det store udstyr.

Vil du gerne ælte dej, lave juice eller hakke kartofler til pommes frites, skal du selvfølgelig kigge efter udstyr specifikt til disse formål. Forhandleren oplyser som regel, hvilke formål ekstraudstyret kan anvendes til.

En anden brugbar funktion, der er værd at kigge efter, er flade indlejrede knapper, som ikke stikker op fra foodprocessorens krop. På nogle modeller har disse knapper indbygget lys og udover at se godt ud, er sådanne knapper en del nemmere at rengøre.

Det er endda muligt at købe foodprocessorer, der kan koge maden.
Det vil altså sige, at foodprocessoren ikke alene kan skære dine grøntsager i passende stykker, men også koge dem bagefter.

Disse foodprocessorer er dog også klart de dyreste.

Valg af forhandler

Hvis du vælger at købe din foodprocessor online, er der ikke bare penge at spare, du får også ofte et meget større udvalg at vælge imellem.

Hvis du bruger søgemaskinen her på Priser.dk, kan du søge specifikt efter forskellige kategorier såsom kapacitet og tilbehør.

Når du har fundet en foodprocessor, der passer til dit behov, viser vi dig hvilken forhandler, der har den bedste pris og leveringstid. Så kan du nemt klikke dig videre til den forhandler med det tilbud, der passer bedst til dig.

Det bliver ikke meget nemmere at vælge en ny foodprocessor, og vores søgemaskine kan altså spare dig for både tid og penge.