Guide til køb af fryser

edbpriser.dk 28-11-2013 14:47

Har du ærgret dig over det hammergode tilbud på juleand i september, eller køber du bare generelt stort ind, så er en ny fryser måske noget for dig.

En fryser kan spare dig mange penge i madvarer, da du ikke alene kan udnytte de gode tilbud og købe stort ind, men også kan fryse mad ned, hvis du kommer til at lave for meget, eller hvis du vil lave mad til flere dage.

Priser.dk vil med denne guide hjælpe dig til at købe en fryser, du vil blive glad for.

Læs også: Derfor skal du spise frosne bær og grøntsager

Kummefryser, opretstående fryser eller noget helt tredje?

Hvis du ikke allerede er nået dertil, er det nok en god idé at finde ud af hvilken slags fryser, du foretrækker.

Kummefryser


Skal din nye fryser stå i dit bryggers eller kælder, og har du god plads, så er en kummefryser et godt bud på den optimale løsning.

Med en kummefryser får du mest muligt frysekapacitet for pengene, da kummefrysere ofte er billige og har plads til en hel del juleænder.

Samtidig er kummefrysere for det meste meget energieffektive, så de er altså også billige i drift.

Frosne ærter

Til gengæld er det mere besværligt at komme til sine frostvarer, da det er de færreste, der har plads til en kummefryser i køkkenet.

Samtidig kan den pose frossen spinat, du var helt sikker på, at du købte i sidste måned, godt ligge og gemme sig nederst i venstre hjørne, da mange kummefrysere har en tendens til at blive lidt rodede.

Opretstående fryser

Opretstående frysere bruger mindre gulvplads, og det er da også her lidt nemmere at finde den pose spinat, da de fleste opretstående frysere er udstyret med mange hylder og skuffer, hvilket hjælper på overblikket.

I forhold til kummefrysere har opretstående frysere dog ofte en højere købspris og et højere energiforbrug.

Da denne type fryser optager mindre gulvplads, er den mere oplagt at have i køkkenet. Man skal dog være opmærksom på, at lågen skal kunne åbnes helt, så man kan trække skufferne ud.

Det er derfor vigtigt at holde øje med, hvilken vej lågen åbner.

Her på Priser.dk har vi gjort det nemt at finde en fryser, der åbner den rigtige vej, da du kan søge specifikt efter frysere, der åbner mod højre eller venstre.

Fryserguide - Filtre: Hængselsside
Ved hjælp af filtre kan du vælge dørhængselsside og meget andet.

Udvalget er klart størst blandt disse to slags frysere. Man kan dog også få frysere, der er beregnet til at stå oven på et bord, såkaldt tabletop frysere, og indbyggede frysere der kan få en front, der passer til resten af dit køkken.

Kapacitet og mål

Dit kapacitetsbehov er selvfølgelig også vigtigt for din nye fryser.

Der er kæmpe forskel på kapaciteten på frysere. De spænder fra lige under 100 liter til over 400 liter. Har du brug for meget plads, kan det anbefales at investere i en kummefryser, da der her er godt med plads.

På samme måde er fryserens højde og bredde også udslagsgivende for dit køb, da du jo helst skulle have en fryser, som du har plads til.

Det kan anbefales at bruge søgemaskinen her på siden, da vi har gjort det muligt at søge både efter mål og kapacitet i frysere, hvilket altså gør det nemt at finde en fryser, der passer ind i dit hjem.

Energiforbrug på fryseren

Frysere er inddelt i energimærker, der gives på baggrund af energieffektivitet. Skalaen går G til A+++, hvor G gives til de mindst energieffektive frysere, mens A+++ gives til det mest energieffektive.

I dag har så godt som alle nye frysere mindst energimærke A, men det er alligevel en god idé at tjekke energimærket, så du er helt sikker på, at du ikke køber en energisluger.

Som tidligere skrevet, så er kummefrysere som regel de mest energieffektive, så hvis hensynet til elregningen og miljøet er vigtigt for dig, så kan den slags fryser anbefales.

Ekstra funktioner

Nye frysere har ofte smarte funktioner, som det kan betale sig at kigge efter.

Alle frysere skal helst afrimes 1-2 gange om året, medmindre de har en "No Frost" funktion, der betyder, at fryseren automatisk afrimes. Det kan altså spare dig for det store besvær, det ofte er, når fryseren skal afrimes.

Man kan købe frysere med en isdispenser, hvilket altid giver dig hurtig adgang til isterninger. Modeller med denne funktion ligger dog oftest i den dyrere ende.

Is

En lynfrysefunktion kan fryse dine madvarer ned hurtigt og effektivt, hvis du vil være helt sikker på, at fryserens indhold så hurtigt som muligt kommer ned på den rette frosttemperatur. Lynfrysefunktionen kan også være praktisk, hvis du laver is.

Valg af forhandler

Når du har lagt dig fast på, hvilken slags fryser du vil have, kan du her på Priser.dk søge ud fra en række filtre såsom kapacitet, mål, energiklasse og pris.

Er du klar over præcis hvilken fryser, du vil have, kan du også søge efter lige præcis den model.

I begge tilfælde viser vi dig, hvor den billigste fryser kan købes, og sender dig direkte videre til forhandleren. Det kræver altså ikke mere end et par klik at finde din fremtidige fryser!

Gode råd til din nyindkøbte fryser

Når du har købt en fryser, er der nogle ting, der er værd at huske

* Hvis fryseren er egnet til det, skal den helst stå koldt, og ikke i direkte sollys eller op af varme genstande. Samtidig skal fryseren kunne afgive varme til omgivelserne, så medmindre den er bygget til det, skal den helst ikke indbygges i et skab.
* Det kan anbefales at holde temperaturen på -18 grader. Hvis den er højere, forkorter du holdbarheden på dine frostvarer, og hvis den er lavere, bruger du unødvendig energi.
* Sørg for at støve af bagpå fryseren en gang imellem, og skift tætningslisten hvis den er utæt. Begge dele holder energiforbruget nede. Samtidig skal du huske at afrime fryseren 1-2 gange om året, medmindre den har en No Frost funktion.

Find de bedste priser på frysere her