Guide til køb af kaffekværn

edbpriser.dk 16-06-46024 11:16

Man har ikke smagt rigtig kaffe, før man har malet kaffebønnerne selv. Formalede kaffebønner mister hurtigt aroma og smag, så hvis du vil have den helt rigtige og baristagodkendte kaffeoplevelse, er en kaffekværn i hjemmet absolut nødvendig.

Hvilken kaffekværn, du skal købe, afhænger blandt andet af, om du kan lide stempel-, espresso- eller filterkaffe, hvilket kan gøre det lidt svært at finde frem til den rigtige model selv.

Derfor har vi her på Priser.dk lavet denne guide, så selv den mest entusiastiske amatørbarista kan finde den rette kaffekværn.

Manuel eller elektrisk kaffekværn?

Der findes både manuelle og elektriske kaffekværne. De maler begge kaffebønner til din kaffemaskine eller stempelkande, men der er alligevel stor forskel på de to.

Elektriske kaffekværne er de mest udbredte, og er også de letteste at betjene. Man indstiller hvilken grovhed, man ønsker, trykker på en knap, hvorefter kaffekværnen klarer resten, og du står med friskmalede kaffebønner klar til morgenkaffen. Der er altså sikret stor ensartethed i den malede kaffe.

En manuel kaffekværn / -mølle

En manuel kaffekværn består som regel af en hånddreven kværn, der maler kaffen finere, jo mere du drejer på håndtaget. Det larmer en del, men er en traditionel og charmerende måde at lave kaffe på.

Hvilken slags blade?

Man kan få kaffekværne med enten keramiske blade eller stålblade. Kaffekværne med stålblade er klart de billigste, men kan ikke rigtigt bruges til andet end filterkaffe. Det skyldes, at stålbladene ikke kan male kaffen fin nok til espresso og de mange kaffe-varianter, som man bruger espresso til.

Keramiske blade sidder i de lidt dyrere kaffekværne, og er den slags du skal have fat i, hvis du gerne vil lave espresso eller stempelkandekaffe. Her er der stor mulighed for at justere finheden af den malede kaffe, og du er sikker på at få blade af god kvalitet.

Desuden er keramiske blade lettere at rengøre, og de sikrer, at kaffebønnerne ikke bliver overophedet under malingen, hvilket giver kaffen en brændt smag. Det kan være et problem ved stålblade.

Design og størrelse af din kaffekværn

Da du højst sandsynligt vil bruge din kaffekværn hver dag, er det lettest at have den stående på køkkenbordet. Det stiller dog store krav til designet, da du helst ikke skulle blive træt af at se på den efter et par uger.

Moulinex AR100G31 kaffekværn

Da plads på køkkenbordet er værdifuld, og ofte også mangelfuld, er det en god idé at have størrelsen af kaffekværnen i baghovedet. Når man både har en kaffekværn og en kaffemaskine, kan det ikke undgå at fylde på køkkenbordet.

Et godt alternativ til både at have en kaffemaskine og en kaffekværn stående er at kigge på en kaffemaskine med indbygget kaffekværn, som der efterhånden findes en del forskellige modeller af.

Watt

Kaffekværnens watt er et godt pejlemærke for motorens styrke, og kaffekværnen skal helst være på mellem 150-300 watt. Modeller med mindre watt har mindre styrke til at klare store mængder kaffe.

En manuel kaffekværn har selvsagt ikke noget watt-tal.

Kaffekværnens kapacitet

Et andet vigtigt element ved købet af en kaffekværn er mængden af kaffebønner og malet kaffe, den kan indeholde.

Drikker du meget kaffe eller espresso på en dag, eller vil du bare slippe for jævnligt at påfylde bønner, er det en god idé at sørge for, at kaffekværnen har god plads til kaffebønner.

Hvis I er mange i husstanden, der drikker kaffe, er det ligeledes fordelagtigt at have en kaffekværn med plads til en del malet kaffe, så der ikke skal males af flere omgange.

Ekstra funktioner i din kaffekværn

Der er nogle ekstra funktioner, det kan betale sig at kigge efter, når du skal købe en ny kaffekværn.

En automatisk slukke-funktion er meget brugbar, da nogle elektriske kaffekværne bare kværner derudaf, selv hvis der ikke er flere bønner tilbage.

En timer, der kan indstilles alt efter den ønskede kopstørrelse, er også en praktisk funktion.

Det samme gælder for en funktion til indstillelig malingsgrad, mens skridsikre fødder helt lavpraktisk også er meget brugbart.

Valg af forhandler

Hvis du søger efter en kaffekværn her på Priser.dk, viser vi dig den forhandler, der kan tilbyde den allerbedste pris for din foretrukne kaffekværn.

Derefter klikker du dig bare videre til forhandleren, og kort tid efter står du med din nye kaffekværn på køkkenbordet - klar til at lave himmelsk kaffe.

Find de bedste priser på kaffekværne her