Guide til køb af vinkøleskab

edbpriser.dk 15-03-46049 06:46

Den optimale opbevaring for vin kræver en temperatur på ca. 10 grader, en luftfugtighed på 55-75 %, mørke, ingen stærke lugte og ingen rystelser. Det er de færreste huse eller lejligheder, der har de forhold, og her er et vinkøleskab et fremragende alternativ.

Det er især en god idé at investere i et vinkøleskab, hvis du samler på vin, eller hvis du har vin stående i flere år af gangen.

Priser.dk guider dig her til et vinkøleskab, der passer til dig og dine behov.

Indbygget eller fritstående vinkøleskab?

Et indbygget vinkøleskab vil kunne indbygges i et skab eller andet i for eksempel køkkenet, og der findes flere modeller, der er designet specifikt til dette formål. Det betyder blandt andet, at udluftningen foregår fra fronten.

Samtidig kan indbyggede køleskabe ofte fås i et udseende, der matcher resten af køkkenet, så man ikke går på kompromis med designet. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at det indbyggede køleskab passer højde-og breddemæssigt, inden du gør dit køb.

Vinkøleskabe bygget ind i en gammel skænk
Vinkøleskabe bygget ind i en gammel skænk.

På fritstående vinkøleskabe foregår udluftningen bagfra, hvorfor der skal være 5-10 cm på hver side, så varmen kan undslippe.

Fritstående køleskabe har til gengæld den fordel, at du kan placere dem, hvor du har lyst. Det er altså dit valg, hvis du vil have dine vine i kælderen, eller et sted hvor vinen kan vises frem.

Læs også: Guide til køb af kaffekværn

Ved begge slags vinkøleskabe gælder det, at de helst ikke skal placeres i direkte sollys eller ved siden af varmeudviklende eller rystende maskiner, som for eksempel en vaskemaskine.

Vinkølerkapacitet

Det er selvfølgelig vigtigt at være klar over hvor mange vine, dit vinkøleskab skal kunne indeholde. Da prisen naturligvis følger med kapaciteten, er det en god idé at overveje, hvor meget plads du har brug for.

Er du i tvivl, er det bedst at købe det alternativ med mest plads. Man kan hurtigt få det fyldt op, og det ville være ærgerligt at stå med en god vin uden plads at opbevare den på.

Vinkøleskabets energiforbrug

Da et vinkøleskab jo skal køre hele året på linje med et almindeligt køleskab, er det en god idé at købe et vinkøleskab med et lavt energiforbrug.

Som med andre hvidevarer markeres energiforbruget med en energiklasse, der går fra G til A+++, hvor A+++ markerer det vinkøleskab med det laveste energiforbrug.

Det er en god idé at have i baghovedet, da der kan være en del penge at spare på elregningen.

Enkelt-, fler- eller multizone vinkøleskab?

Vinkøleskabe kan fås i forskellige zoner, der er holdt ved forskellige temperaturer.

Et enkeltzone vinkøleskab har kun en enkelt temperatur, der gælder for hele vinkøleskabet. Dog vil der være køligst i bunden, og varmest i toppen.

Fler- og multizone køleskab giver flere muligheder for at tilpasse temperaturen alt efter hvilken slags vin, der opbevares i de forskellige zoner.

Vinkøleskab på en hel væg

Det vil sige, at man for eksempel kan opbevare de drikkeklare vine øverst ved en højere temperatur, mens man kan placere for eksempel champagne ved en kølig temperatur nederst.

Det giver altså en del flere valgmuligheder med et fler- eller multizone vinkøleskab.

Støjniveau på vinkøleskabet

Hvis du skal have dit vinkøleskab stående i kælderen, gør det ikke så meget, hvis det larmer lidt. Hvis det skal stå i køkkenet, er det en helt anden sag.

Generelt er vinkøleskabe forholdsvis lydsvage, men det er alligevel en god idé at tjekke lydniveauet. Det måles i decibel (dB), og spænder fra omkring 35 dB til omkring 50 dB. Til sammenligning foregår normal samtale ved 50-60 dB.

Ekstra funktioner

Der er en række ekstra funktioner, der er værd at kigge efter ved et vinkøleskab. Hvis du vil opbevare dyre vine, kan en indbygget lås være en fordel.

Hylderne vinen står på, kan også have forskellige funktioner, såsom at kunne byttes rundt efter forgodtbefindende, eller kunne trækkes ud.

Læs også: Guide til køb af dampovn

Da vin er meget følsom overfor naturligt lys, kan LED-lys være en mere egnet lyskilde.

Desuden kan der være forskel på termostaten. En manuel termostat sætter dig i stand til at sætte temperaturen helt som du vil, mens en elektrisk termostat typisk vil give mulighed for at justere temperaturen indenfor en præprogrammeret ramme.

Valg af forhandler

Her på Priser.dk giver vi dig mulighed for at søge efter forskellige parametre, som for eksempel vinkølerkapaciteten, og viser dig forhandleren med den allerbedste pris.

Filtre til sortering af vinkøleskabe på Priser.dk
Filtre til sortering af vinkøleskabe på Priser.dk.

Derefter kan du klikke dig videre, og købe dit foretrukne vinkøleskab til den absolut bedste pris. Det bliver ikke meget nemmere!

Find de bedste priser på vinkøleskabe her