Halo 3: ODST

edbpriser.dk 21-09-2009 15:27

Året er 2552, og de fremmede kendt som The Covenant, har fundet Jorden og er nu i gang med at bombe/invadere.

Hovedpersonerne i ODST er en gruppe specialtrænede elite soldater, der lander ”forkert” i New Mombasa, efter et Covenant rumskib hyperjumper fra kredsløb om Jorden. Holdet spredes og lander forskellige steder i den besatte afrikanske storby. Herefter følger vi gruppens forskellige medlemmer i deres forsøg på at finde hinanden og fuldføre deres mission og redde Jorden.

Her lykkes det Bungie at tilføre fornemmelsen af at man er landet forkert, i en stor sønderbombet by, som kun er hjemsted for fjender og enkelte enklaver af venligsindede soldater. Du oplever landingen og de efterfølgende timer, gennem de forskellige medlemmer af teamet, og du vil her komme igennem de samme områder på forskellige tidspunkter (det kan gøre oplevelsen lidt fragmenteret og man skal enkelte steder holde tungen lige i munden, for at huske hvor man er i plottet).

Du får rig lejlighed til at tackle masser af Covenant-tropper, at lege med din sniper-riffel, at køre en Warthog (det er en ’jeep’ for dem der aldrig har Halo’et den før), en tank og diverse Covenant-fartøjer. Alle ting vi kender fra Halo-serien, men som alligevel er anderledes, fordi det ikke er Master Chief du spiller. Undervejs indsamler du informationer, som tilfører små bidder til spillets bagvedliggende historier.