Harddisken fyldes med helium

edbpriser.dk 05-11-2013 12:21

Et datterselskab til harddisk-giganten Western Digital, HGST, har fået klemt syv diske ind i et 3,5 tommer kabinet i stedet for de normale fem, alene ved at udskifte luften i kabinettet med helium, skriver TechNewsWorld.

Det er stadig en normal harddisk med roterende diske indeni, hvor data bliver lagret og hentet, mens diskene roterer med mange tusinde omdrejninger i minuttet, som HGST har udviklet videre på.

Læs også: Sølvspåner skal afløse flash i fremtidens hukommelse

Men fordi helium kun har en tæthed på en syvende-del af luftens, opstår der meget mindre luftmodstand end i en normal harddisk, og derfor har HGST fået plads til to ekstra diske.

Det betyder også, at HGST dermed kan tilbyde den højeste lagringskapacitet i verden med deres Ultrastar He6 HDD på 6 TB, som kommer på markedet nu.

HGST harddisk med helium i stedet for luft
HGST harddisk med helium i stedet for luft.

Flere fordele med helium i harddisken

Udover at øge kapaciteten er energiforbruget op til 23% lavere i deres helium harddisk, og temperaturen inde i drevet vil også være 4-5 grader lavere.

Det kan betyde, at HGST's heliumfyldte harddiske holder længere og fejler mindre, da varme generelt har en dårlig effekt på både holdbarhed og driftssikkerhed, fortæller analytikeren, Rob Enderle, til TechNewsWorld.

Læs også: En e-pille skal afløse dit password til mobilen

Dermed vil HGST's nye harddiske være ideelle til store datacentre, som vil kunne få større kapacitet på samme fysiske plads og samtidig spare på elregningen.

Herudover vil der være mulighed for køling med væske fremfor luft, hvilket er mere effektivt, fordi de heliumfyldte harddiske fra HGST naturligt nok er hermetisk lukkede i forvejen.