Headhunterne

edbpriser.dk 18-01-2012 09:46

Filmatiseringen af Jo Nesbøs internationalt storsælgende ”Headhunterne” erobrede i efteråret 2011 hjerterne hos Nordens filmfans og anmeldere med en kulørt og underholdende cocktail af nervepirrende spænding og solid action om bedrag, hævn og grådighed - og endte som en af årets største biografsucceser.

Hvem snører hvem?
Roger Brown er Norges mest succesfulde headhunter, men på grund af dyre vaner - og en kræsen kæreste - supplerer han sin indtægt med risikable kunsttyverier!

Da han finder et uvurderligt maleri hos én af sine kandidater, øjner Roger chancen for at komme sin dårlige økonomi til livs. Men maleriets ejer er tidligere elitesoldat, og han spiller sit helt eget spil. Og snart er det Roger selv, der oplever, hvad det vil sige at være ”headhuntet”!

Jo Nesbøs ”Headhunterne” er i Morten Tyldums filmatisering blevet en tempofyldt actionthriller, som nemt lever op til selv de største Hollywood-produktioner.      

Anmelder- og biografsucces
Ved filmpremieren måtte filmkritiker på filmkritiker overgive sig til den charmerende og effektive actionunderholdning i ”Headhunterne” – Berlingske Tidendes Kristian Lindberg kaldte filmen ”fræsende vellykket” i sin anmeldelse og kvitterede med 5 stjerner – og mere end 220.000 danske publikummer oplevede braget i biografmørket.

Nikolaj Coster-Waldau i "Headhunterne". Foto: Erik Aavatsmark
Nikolaj Coster-Waldau i "Headhunterne". Foto: Erik Aavatsmark

”Headhunterne” byder på solidt skuespil fra et stærkt cast og imponerende actionsekvenser, som man aldrig før har set magen til i vores del af verden, iblandet den karakteristiske nordiske humor, der bidrager til en alt i alt voldsomt underholdende filmatisering.

Succesfuld norsk forfatter
Jo Nesbø er Norges mest kendte forfatter og ikke mindst Norges mest læste forfatter. I Dagbladet Norges kåring af tidernes bedste norske kriminalromaner blev Jo Nesbø den overlegne publikumsvinder. Han tog de tre første pladser, og samtlige af hans bøger (8 stk.) var blandt de 13 bedste.

Hans bøger har solgt tæt på 2 millioner eksemplarer i Norge og er oversat til flere sprog. Nesbø har solgt 8,5 millioner eksemplarer af sine bøger på verdensbasis, og fik i efteråret 2011 sit gennembrud i USA, da hans bog ”Snemanden” debuterede på 10. pladsen på New York Times’ bestsellerliste.

Ekstramateriale: Bag om filmen, Musikvideo, Trailer, Teasertrailer, Kommentarspor

"Headhunterne" udgives på DVD og Blu-ray d. 24. januar 2012.