Her er Amazons skjulte dagsorden med deres smartphone

edbpriser.dk 19-03-46435 22:56

Amazon har netop præsenteret deres Fire Phone, der har 3D-visning og tæt integration med indkøbskurven i Amazons supermarked, hvilket du kan læse mere om her.

Det har affødt mange kommentarer fra tech-journalister verden over, og heriblandt er Wireds Issie Lapowsky, som har kigget nærmere på de egentlige bevæggrunde bag Amazons indtog på smartphone markedet.

Læs også: Amazon vil levere pakker med droner

For nok er mobiltelefoner et lukrativt marked at opnå succes på, men konkurrencen er også ufattelig hård, og Amazons Fire Phone er jo ikke umiddelbart en revolution, som kan slå hverken iPhone eller Samsung af pinden.

Derimod peger Lapowsky på funktionen Firefly, der er indbygget i Amazons smartphone, som den virkelige nyhed og den virkelige trussel mod Google og Apple.

Giganternes kamp om shopping

For hvor det for kort siden var sådan, at Amazon handlede om shopping, Google koncentrerede sig om søgning og reklamer og Apple lavede det bedst designede hardware med tilhørende indbydende software, er de tre giganter begyndt at kigge på hinandens kerneområder til deres fremtidige vækst.

Her kommer Firefly ind i billedet.

Firefly er søgning i en knap. Funktionen lader brugeren tage et billede af et produkt, som derefter vises i Amazons butik. Ligeledes kan Firefly genkende musik og straks vise måder at købe nummeret eller albummet hos Amazon.

Amazon Fire Phone med Firefly
Amazons Firefly teknologi springer behovet for Google-søgninger over.

Men det stopper ikke her. For Firefly kan også integreres med andre aktører end Amazon, så man for eksempel får mulighed for at købe billet til det søgte bands næste koncert, eller man kan få mulighed for at oprette en playliste hos IHeartRadio.

Derved kan brugeren af Amazons Fire Phone springe det normale Google-led helt over, hvor man søger på musikken, koncerten eller noget helt tredje, og Google dermed tjener penge på at vise betalte annoncer.

Så hvis Firefly kommer til at virke lige så godt, som Amazons grundlægger, Jeff Bezos, lovede ved præsentationen, kan en ekstern internet-søgning springes helt over, og det er dårligt nyt for Google.

Læs også: Sådan gør Google Android-platformen mere og mere lukket

Inden du dog får alt for ondt af Google, skal det lige nævnes, at Google selv er begyndt at bevæge sig ind på Amazons kerneområde med Google Shopping for flere år siden.

Apple har fået en ny konkurrent

Udover at Apple har fået en ny konkurrent til deres iPhone, står Apple ifølge flere rapporter selv klar til at udbygge deres online handelsplads, iTunes, som de allerede har 800 millioner kreditkort forbundet til.

Flere analytikere ser det som et logisk skridt for Apple at udvide butikken med flere varer og gøre det nemt for deres mange millioner registrerede kunder at handle mere end bare musik, film og software.

Så Amazon har ikke bare lanceret en ny smartphone. De har lanceret en lille fem tommers kamp-enhed, der kan stå for dine indkøb, dine søgninger, streaming af video og læsning af bøger - altsammen fra Amazons butik og baseret på deres evigt voksende kendskab til dine interesser.

Næste træk er jeres, Apple og Google...