Her er Apple Watch

edbpriser.dk 31-05-46662 13:26

Nå, er Apple Watch så tilstrækkelig grund til, at schweizerne skal være bekymrede for deres ur-produktion, sådan som Apples designchef, Jonathan Ive, udtalte op til lanceringen i går aftes?

Det vil der nok være delte meninger om, som det nu engang er normen med Apples produkter, der er elsket og hadet af to nogenlunde lige store grupper.

Designet af Apple Watch er ikke revolutionerende

En nogenlunde firkantet urskive med et par knapper er ikke ligefrem revolutionerende i forhold til andre smartwatches på markedet som for eksempel Samsung Gear 2.

Samsung Gear 2 vs Apple Watch
Samsung Gear 2 vs Apple Watch.

Samtidig er Apple Watch ganske tykt på grund af de sensorer, der sidder på undersiden og måler din puls til de indbyggede fitness-apps.

Apple Watch Sport set bagfra med pulsmålerens sensorer
Apple Watch Sport set bagfra med pulsmålerens sensorer.

Apple Watch er dog et lækkert gennemført produkt med sit strømlinede unibody design, og det kommer i tre forskellige udgaver, hvor der er forskel på materialerne, som er blevet brugt til Apple Watch alt efter smarturets primære brug.

Apple Watch kommer i tre udgaver
Apple Watch kommer i tre udgaver.

Fælles for dem alle er dog, at de er beklædt med safirglas, og at de kommer i to forskellige størrelser på henholdsvis 1,5 og 1,65 tommer, ifølge DigitalTrends - Apple selv har kun fortalt, at man kan vælge mellem et Apple Watch på enten 38 eller 42 mm i højden.

Apple Watch kommer i to størrelser - 38 og 42 mm i højden
Apple Watch kommer i to størrelser - 38 og 42 mm i højden.

Udseendet på Apple Watch kan kombineres på mange forskellige måder, da selve uret kommer i 6 forskellige metaller og farver, ligesom der er 6 forskellige urrem-designs, som igen kommer i et væld af farver.

Herudover kan selve uret også se ud på alle mulige forskellige måder, og man kan selv tilføje og fjerne informationer på urskiven efter behov.

Apple Watch urskive designs

Digital Crown er den store nyhed

Den største nyhed ved Apple Watch er den klassisk udseende drejeknap på siden, kaldet Digital Crown, som naturligvis ikke skal bruges til at trække urværket op.

Apple sammenlignede selv Digital Crown med det ikoniske klikhjul fra deres iPod serie, idet de har nytænkt måden at bruge en touchskærm på, når den kun er lidt over halvanden tomme stor.

Apple Watch's Digital Crown

Digital Crown knappen kan bruges til at zoome ind og ud på uret, indstille tid og alarmer, og hvis du klikker på den, kommer du til startskærmen.

Det er ret smart, fordi det ikke giver særlig meget mening at skulle gøre alle disse ting med fingrene på så lille en skærm, fordi fingrene bare ville dække over de ting, man prøvede at indstille.

Meddelelser og opkald på Apple Watch

Som næsten alle andre smartwatches på markedet, er der et tæt forhold mellem uret og ens smartphone, så man kan se, hvad der kommer af beskeder, mails og opkald.

Og Apple Watch kan give dig et lille venskabeligt prik i håndleddet, når der er nye beskeder på uret, som i øvrigt helt automatisk tænder skærmen, når man løfter armen op foran sit ansigt.

Som noget nyt har Apple også gjort det muligt at sende små tegninger til hinanden, som man tegner direkte på skærmen og sender.

Man kan også sende sin hjertebanken til sin hjertenskær komplet med en bankende-hjerte-animation, optaget direkte fra håndleddet.

Fitness på Apple Watch

Apple har gjort meget ud af, at Apple Watch kan holde øje med al din bevægelse i løbet af dagen.

Således kan Apple Watch holde øje med både dine daglige bevægelser, når du bevæger dig omkring, din træning og hvor meget du står op i løbet af dagen - sidstnævnte er især henvendt til kontorfolket.

Apple Watch kan ligeledes hjælpe dig med at sætte mål for den daglige motion, komme med opmuntring under træningen og give belønninger, når målene er nået.

Apple Watch og iPhone 6 med Fitness App

Altsammen bliver så samlet i Fitness appen på din iPhone, hvor du får det samlede overblik over dine fysiske udfoldelser.

Apple Watch som betalingsmiddel

Apple Watch vil også kunne bruges i Apple Pay programmet, som blev præsenteret sammen med iPhone 6, så man lige kan betale for kaffen eller varerne i supermarkedet med sit smartwatch.

Apple Pay kommer dog nok ikke til Danmark i første omgang, så den funktion må vi vente lidt med at kunne bruge.

Apple Watch kommer først i 2015

Apple Watch er desværre ikke klar på hylderne indenfor få uger, som det er tilfældet med iPhone 6 og iPhone 6 Plus, da det først står til at komme i starten af 2015.

Priserne starter på $349, hvilket omregnet til danske priser burde give Apple Watch en dansk prislap omkring 2.800 kroner for den billigste model.