Her er Apples iPhone X

edbpriser.dk 24-09-49670 12:46

Apples måske til dato dårligst bevarede hemmelighed er nu blevet officielt præsenteret i det nybyggede Steve Jobs Theater i Apple Park, og den ventede 10 års jubilæumsmodel, iPhone X, blev nærmest helt, som de lækkede oplysninger havde fortalt.

Det er nu heller ikke en dårlig ting, for iPhone X ser - bortset fra prisen - yderst attraktiv ud.

Apples nye mobiltelefon er opbygget af en ramme af rustfrit stål med glas på front og bagside, der er vand- og støvafvisende.

iPhone X er IP67 certificeret
iPhone X er IP67 certificeret.

5,8" OLED display og Face ID

Fronten på iPhone X er således dækket af en 5,8 tommer stor OLED skærm, der markerer første gang, Apple bruger den display teknologi på en iPhone.

Det betyder dog også et farvel til Hjem-knappen med tilhørende Touch ID, der bliver afløst af Face ID til at låse op for mobilen og verificere betalinger med Apple Pay og lignende.

Apple Face ID

Face ID analyserer dit ansigt med mere end 30.000 usynlige punkter og er dermed mere sikkert end en fingeraftrykslæser ifølge Apples Phil Schiller, som dog ikke kunne få funktionen til at virke på scenen til stor morskab for internettets spøgefugle efterfølgende.

Takket være maskinlæring kan Face ID desuden lære at opfatte, når dit ansigt forandrer sig, hvis du får skæg eller lejlighedsvis bruger briller.

Læs også: Her er Samsungs nye og kraftfulde Galaxy Note8

Og i stedet for at bruge Hjem-knappen til at komme tilbage til startskærmen skal man nu swipe op fra bunden af iPhone X.

Trådløs Qi opladning

iPhone X er - ligesom de nye iPhone 8 modeller - i stand til at blive opladt trådløst, og for en gangs skyld har Apple benyttet sig af den udbredte Qi standard i stedet for at opfinde deres egen, så de nye iPhone modeller kan oplades alle steder, der tilbyder Qi opladning.

Apple AirPower til trådløs opladning

Apple udsender til næste år en stor AirPower opladningsplade, hvor der er plads til at oplade både dine iPhone, dit Apple Watch og dine AirPods samtidig.

Forbedrede kameraer

iPhone X har fået et 12 MP dobbeltkamera, der nu er vertikalt placeret på bagsiden i stedet for horisontalt, som det har været på Plus modellerne.

Kameraet er udstyret med en større og hurtigere 12 MP sensor, nyt farvefilter, pixels med større bitdybde og optisk billedstabilisering.

iPhone X TrueDepth kamera

Det frontvendte TrueDepth kamera er også forbedret og byder blandt andet på muligheden for at tage flotte selfies med bokeh-effekt, hvor baggrunden er sløret, og det kan også bruges til at lave animerede Animojis, som du kan sende til vennerne.

Apple Animoji

A11 Bionic chip

iPhone X har naturligvis også den mest kraftfulde processor nogensinde i en iPhone, og den hedder A11 Bionic og er opbygget med neural arkitektur, der kan klare op til 600 milliarder udregninger per sekund.

Læs også: Masser af smartphone-lir: Nye smartphones fra LG, Sony og Motorola

Ifølge Apple er A11 Bionic CPU'en op til 70% hurtigere end forgængeren A10 Fusion.

iPhone X med augmented reality

Den indbyggede GPU til grafikafvikling er op til 30% hurtigere end forgængeren, og de nye chips vil gøre iPhone X i stand til at afvikle augmented reality spil og applikationer, som bliver et nyt fokusområde for Apple.

Pris og tilgængelighed

iPhone X bliver et dyrt bekendtskab, da prisen starter på 8.899 kroner for en model med 64 GB lagerplads.

iPhone X bliver også tilgængelig med 256 GB lager, men så ryger prisen også op på 10.249 kroner.

Og Apple er desværre ikke klar til at sælge iPhone X endnu, da det først bliver muligt at forudbestille mobilen fra den 27. oktober med levereringsstart den 3. november.

iPhone X farver
iPhone X kommer i sølv og sort.