Her er det nye Nokia flagskib

edbpriser.dk 26-08-49599 07:43

Nokia er genopstået hos selskabet HMD Global, og selvom det ikke er helt det samme, er vi mange, som har en speciel plads i vores mobilhjerter til det gamle mærke.

Og det lader til, at Nokia har fundet et godt hjem hos HMD Global, som allerede har udsendt tre smartphones i form af Nokia 3, 5 og 6, der alle er blevet godt modtaget, og så var der jo også lige retro-mobilen Nokia 3310.

Læs også: Nokia 3310 er tilbage

Et decideret flagskib fra Nokias side har dog ladet vente på sig - indtil nu, hvor HMD Global har præsenteret Nokia 8.

Nokia 8 for- og bagside

Topspecifikationer og det nyeste Android styresystem

Nokia 8 kommer således på markedet i næste måned med en 5,3 tommer IPS LCD skærm i QHD opløsning, og indeni den ganske flotte smartphone finder vi en lynhurtig Snapdragon 835 CPU, 4 GB RAM og 64 GB lagerplads (128 GB i Gloss Blue modellen) efter sigende.

Nokia 8 farver

Styresystemet vil være en rimelig ren Android 7.1.1 Nougat installation uden de store tilpasninger, ligesom det har været tilfældet på Nokia 3, 5 og 6.

Nokia 8 er desuden udstyret med hele tre Carl Zeiss objektiver på hver 13 MP, hvoraf de to udgør hovedkameraet på bagsiden, mens det tredje er det frontvendte selfie kamera.

Læs også: Xiaomi overgår alle med rammefri mobil

Sjovt nok kan man ved hjælp af den såkaldte Dual-Sight funktion bruge front- og bagkameraet samtidig til at tage billeder og skyde video, og det vil endda være muligt at bruge denne "Bothie" funktion til at streame live til Facebook og YouTube.

Nokia 8 Dual-Sight funktion

Nokia 8 oplades med et USB 3.1 Type-C stik, og der er mulighed for at bruge en ekstra kortlæser-plads til enten et nano-SIM kort eller et MicroSD hukommelseskort.

Pris og tilgængelighed

Nokia 8 bliver sat til salg til september, og prisen lyder på €599, hvilket sender den danske pris op på omkring 5.400 kroner, hvilket vel må siges at være en ganske fornuftig pris for en top Android smartphone.


Kilde: AndroidCentral