Her er hvad du skal huske på når du tegner dit nye køkken

edbpriser.dk 06-06-46068 05:53

Det er blevet populært at tegne sit køkken selv, og blandt andet Elgiganten satser hårdt på dette marked.

Mange laver dog fejl, da det er første gang, de fleste mennesker planlægger deres eget køkken.

"Vi ser, at mange fejlberegner hvor meget bordplads, der faktisk er behov for til madlavning. Hvidevarer, komfur og køkkenvask placeres simpelthen for tæt på hinanden", siger køkkenansvarlig Jenny Nordendahl i Elgiganten.

Læs også: Her er en billig og effektiv måde at forny dit køkken

Arbejdsområdet ved dit komfur bør være mindst 80 cm, og kan med fordel være helt op til 140 cm. Samtidig kan det frigøre en del bordplads, hvis man placerer mikrobølgeovnen i et vægskab.

Den gode arbejdstrekant

De tre k’er, komfur, køleskab og køkkenvask. Det er hvad, der indgår i den gode arbejdstrekant, og afstanden mellem dem bør være en central del af overvejelserne om dit nye køkken.

Afstanden mellem de tre skal ikke være for lang, da det ellers ødelægger det gode arbejdsflow. Det er irriterende, hvis køleskabet er langt væk, når du igen har glemt at tage løgene frem.

Planlægningen af dit nye køkken bliver naturligt begrænset af den plads, du har til rådighed. Alligevel er det en god idé, hvis vejen fra komfuret til køkkenvasken ikke bliver bremset, for eksempel af en åben opvaskemaskine. Sådanne overvejelser kan spare dig for meget besvær i hverdagen.


Det er ikke optimalt, hvis opvaskemaskinen blokerer vejen fra komfuret til køleskabet

En stor køkkenvask er desuden at foretrække, da det er bekvemt at have plads nok, selv når de store pander skal rengøres.

Køkkenets krone

Mens hvidevarer, og særligt komfuret, er køkkenets hjerne, så plejer Nordendahl at omtale emhætten som køkkenets krone.

"Den måske hyppigste fejl folk begår med køkkenets udseende, er at vente med valg af emhætte til allersidst. Særligt i åbne køkkenløsninger er emhættens form, facon og farve så vigtigt for helhedsindtrykket, at den bør være noget af det første, du tænker på", siger Nordendahl.

Placeringen af emhætten er også vigtig for udluftningen, da alt for mange buk på røret reducerer udluftningseffekten. Samtidig skal man ikke placere sin emhætte så lavt, at den er i vejen for overblikket over gryderne.

Når du har fået styr på tegningen over dit køkken, er Priser.dk det perfekte sted at lede efter de rigtige hvidevarer til dit nye køkken. Ligegyldigt om det er en emhætte, et komfur, køleskab, kogeplader, opvaskemaskine eller ovn, du skal have fat i, kan Priser.dk hjælpe dig med at finde det allerbedste tilbud.