Her er hvad vi kan forvente af iPad 5 og iPad mini 2

edbpriser.dk 21-10-2013 15:54

Apple har indkaldt verdenspressen til et stort event i San Francisco, som løber af stablen tirsdag kl. 19.00 dansk tid, hvor de ifølge alle forlydender vil afsløre deres nye iPad 5 og iPad mini 2.

Hvilke nyheder kan vi så forvente, at Apple har inkluderet i de nye iPads, og har de andre nyheder oppe i ærmet? Det har MacRumors kigget nærmere på ved at sammenholde de altid rigelige rygter på nettet.

iPad 5

Som man har kunnet se i flere videoer og på et utal af lækkede billeder, vil den nye iPad få et mere firkantet udseende, der ligner iPad mini.

Læs også: En måned med Apples iOS 7: Genialt eller gumpetungt?

Det betyder et lidt mindre kabinet med en tyndere ramme omkring skærmen, og iPad 5 skulle også blive lidt tyndere, fordi Apple efter sigende vil skifte glasset foran skærmen ud med en tynd film.

Selve skærmen skulle holde størrelsen på 9,7 tommer, men iPad 5 vil alligevel blive 20% lettere end sin forgænger.

Herudover vil den nye iPad 5 blive udstyret med Apples nyeste A7X processor samt den fra iPhone 5s kendte M7 co-processor, der hjælper med at holde styr på iPad'ens fysiske bevægelser.

Det bagudvendte kamera skulle blive opgraderet til 8 MP, mens der er en del usikkerhed omkring, om Apple udstyrer iPad 5 med fingeraftrykslæser eller ej.

Apple iPhone 5s, iPad mini 2 og iPad 2013

iPad mini 2

Den helt store - og længe ventede - nyhed i iPad mini 2 bliver, at den bliver udstyret med en Retina skærm, der skulle give den mindre 7,9 tommer skærm en opløsning på 2.048 x 1.536 pixels.

Der har dog været flere rapporter, der har sået tvivl om Apples underleverandører vil kunne levere Retina skærme nok til at følge med Apples behov, så det bliver nok aftenens vigtigste punkt for de fremmødte pressefolk.

Læs også: Google smartwatch kommer snart - Apple iWatch først i 2014

Processoren i iPad mini 2 skulle blive den samme A7 processor, som Apple også har sat i iPhone 5s, og enkelte rygter peger på, at iPad mini 2 også vil få føromtalte M7 co-processor.

Kameraet i iPad mini 2 bliver højst sandsynligt også opgraderet til 8 MP, mens fingeraftrykslæseren er meget usikker i den lille ny iPad, fordi Apple knap nok kan følge med efterspørgslen på iPhone 5s, som de er tvunget til at koncentrere sig om - måske på bekostning af fingeraftrykslæser i iPad 5 og iPad mini 2.

OPDATERET 22/10:

iPad mini 2 i guld med Touch ID

Her til morgen har det franske website nowhereelse.fr publiceret ni billeder, der tilsyneladende viser en iPad mini 2 i guld og med den blanke Home-knap, der indikerer, at iPad mini 2 også kommer med fingeraftrykslæser.

Så iPad mini 2 kommer åbenbart også i guld ligesom iPhone 5s og har også dennes Touch ID Home-knap, og så bliver det jo spændende at se, om iPad 5 også kommer i tre farver og med fingeraftrykslæser.

iPad mini 2 i guld

MacBook Pro med nye processorer

Apples professionelle MacBrook Pro serie ventes også at få en opgradering.

Kabinetterne får nok en overhaling, og så vil MacBook Pro også blive udstyret med de nye Haswell processorer fra Intel, der vil betyde et løft for både batteritid og grafisk formåen.

OS X Mavericks, iLife, iWork og andre rygter

Apple er også klar til at præsentere deres nye operativsystem Mavericks, opdaterede versioner af iLife og iWork og redesignede Mac Pro computere.

Og ikke nok med det, så går der også rygter om opdateringer til Apple TV og Mac mini, så der bliver unægteligt nok at holde øje med til Apples præsentation.