Her er iPhone 6s og 6s Plus

edbpriser.dk 13-07-47661 18:53

Det blev ikke til højere skærm-opløsning end på de nuværende iPhone 6 og 6 Plus modeller, men til gengæld har Apple skabt en hel ny måde at navigere rundt på din iPhone med 3D Touch i iOS 9, og så har kameraet fået en ordentlig overhaling.

iPhone 6s og 6s Plus er blevet en lillebitte smule tykkere end sine forgængere (7,1 og 7,3 mm mod de tidligere 6,9 og 7,1 mm), fordi de er blevet lavet i samme aluminiumslegering som Apple Watch. Derved skulle Apple gerne undgå en ny Bendgate.

Og så er fingeraftrykslæseren blevet forbedret, ligesom de nye iPhone modeller har fået en meget hurtigere processor, som det er normalt for hver ny generation af mobilen.

3D Touch i iPhone 6s og 6s Plus

Med introduktionen af 3D Touch præsenterer Apple en ny måde at navigere rundt i deres styresystem, som med iPhone 6s og 6s Plus er blevet opdateret til iOS 9.

Teknikken er simpel, som chef-designer Jony Ive fortæller på sin vanlige zen-agtige måde i nedenstående video, men teknologien bag er yderst kompliceret.

Med udtrykkene Peek og Pop* introducerer Apple sin 3D Touch, der lader dig smugkigge (Peek) på indhold uden at åbne det helt, hvorefter du kan åbne det rigtigt (Pop), hvis du har behov for det.

Det kan for eksempel være en liste af emails, hvor du med et let tryk får et smugkig på indholdet, som du kan følge op med et hårdere tryk, hvis du vil se hele mailen. Vil du tilbage til oversigten, løfter du bare fingeren fra den enkelte email igen.

Apple iPhone 6s og 6s Plus Peek & Pop i iOS 9

Peek og Pop kan også bruges på et link til et website, hvor du lige kan få et smugkig på sitet, inden du beslutter, om du vil ind på det eller ej, og teknikken kan også bruges til at tjekke dine fotografier, mens du har kamera appen åben.

Det sidste eksempel, Apple bruger til at præsentere Peek og Pop, er muligheden for at få vist en adresse på et kort, der eksempelvis kunne optræde i en besked eller på en hjemmeside.

Læs også: Huawei kom før Apple med en Force Touch mobil

Det er en ganske smart måde til at skabe overblik og få ekstra information, uden at forlade den app man er i gang med at bruge.

Quick Actions*

Quick Actions (Hurtige aktioner) er en ny måde at bringe dig frem til de ting, du bruger oftest på din iPhone.

Ved at holde fingeren på et ikon kommer der en liste frem med forslag til de oftest foretagede handlinger fra iPhonens ejer.

Hvis du gør det på Telefon eller Beskeder appen, kommer der en liste over de kontakter, som du oftest ringer og sender beskeder til.

Apple iPhone 6s og 6s Plus Quick Actions i iOS 9

Hvis du holder fingeren på Kort ikonet, kan du hurtigt få rute-vejledning til at finde hjem, eller du kan markere din nuværende lokation og sende den til en ven.

3D Touch kan bruges mange steder i iOS 9

3D Touch er altså den store nyhed, der vil kunne bruges til en lang række funktioner rundt omkring i iPhone 6s og 6s Plus.

Fremtidige spil og applikationer vil gøre brug af teknologien, og allerede nu har Apple også brugt det til at gøre brugen af de nye iPhones mere naturlig og intuitiv.

Apple iPhone 6s og 6s Plus 3D Touch funktioner i iOS 9

Som du kan se på billedet herover, kan du med et tryk lave tastaturet om til en touch-flade, så det er nemmere at vælge og redigere tekst på skærmen.

Ligeledes gør 3D Touch det nemmere at bladre gennem de åbne apps, og teknologien er også integreret i Noter, hvor den giver mulighed for at tegne med tykkere eller tyndere linjer alt efter, hvor hårdt du trykker.

12 MP kamera i iPhone 6s og 6s Plus

"Pixels er ikke alt", har vi hørt gang på gang fra Apples side, når de skulle svare på, hvorfor kameraerne i iPhone ikke har så mange megapixels som hos konkurrenterne, men med iPhone 6s og 6s Plus har producenten alligevel valgt at putte en 12 MP billedsensor i mobilerne frem for de nuværende modellers 8 MP.

Læs også: Moto X Play: Godt kamera og lang batteritid til en fornuftig pris

Herudover er store dele af den bagvedliggende teknologi blevet forbedret, så "verdens mest populære kamera" nu tager endnu bedre billeder.

Live Photos*

Live Photos dækker over en ny feature i iPhone 6s og 6s Plus, som giver mulighed for at skabe levende billeder ud fra ens fotografier.

Få bølger i vandet eller brug en lille videosekvens til at skabe en animeret sekvens, som du kan gemme og bruge som baggrundsbillede på din låseskærm.

Se mere om kameraer og Live Photos hos Apple her.

4K video optagelse med iPhone 6s og 6s Plus

For første gang er det nu også muligt at optage 4K video med iPhone i billedopløsningen 3840 x 2160 ved 30 fps.

Den nye og forbedrede iMovie app giver derfor også mulighed for at redigere 4K videoen og uploade den til YouTube.

5 MP FaceTime kamera

Det frontvendte FaceTime kamera har også fået en tiltrængt opgradering, så det nu er gået fra 1,2 MP til mere respektable 5 MP.

FaceTime kameraet kan også bruges til at skabe Live Photos, og skærmen på iPhone 6s og 6s Plus kan nu bruges som blitz, så billederne på denne side af telefonen også bliver gode.

iPhone 6s og 6s Plus kommer ikke i Danmark med det samme

Apples nye iPhones kommer i forsalg allerede den 12. september, og den 25. september vil de være klar i butikkerne, men desværre kun på udvalgte markeder, hvor Danmark ikke er inkluderet.

Læs også: Tidligere Apple boss har lavet ny smartphone

Den danske lanceringsdato er ikke fastlagt endnu, men priserne skulle blive på samme niveau som ved lanceringen af iPhone 6 og 6 Plus sidste år.

iPhone farver 2015

Til sidst skal det nævnes, at iPhone 6s og 6s Plus kan vælges i en ny farve kaldet Rose Gold, som du kan se herover.


* Apple har endnu ikke opdateret deres hjemmeside med dansk tekst om iPhone 6s og 6s Plus, så det er muligt, at udtryk som Peek og Pop samt Quick Actions får en dansk oversættelse i nærmeste fremtid.