Her er iPhone 7 og 7 Plus

edbpriser.dk 03-12-48657 15:06

Det har traditionelt set altid været en stor begivenhed, når Apple præsenterede deres nye generationer af iPhone, men i år bød ikke på de store overraskelser.

Størrelsen på de nye modeller er stort set identisk med forgængerne, men designet er blevet forfinet især omkring antennelinjerne, der nu er en mere diskret del af udseendet.

Som forudset præsenterede Apple også to nye sorte farver på iPhone 7 og 7 Plus - en mat Sort og en højglans Jetsort - der erstatter Space grey, mens Sølv, Guld og Rosaguld består.

iPhone 7 farver

Hjem-knappen blev også som forventet udskiftet til en fast ikke-klikbar knap, der i stedet benytter sig af touch og Apple Taptic feedback til at simulere et klik.

Den nye Hjem-knap har også hjulpet med til at gøre iPhone 7 og 7 Plus til de allerførste vandafvisende iPhones med en IP67 klassificering.

Læs også: Vanvittig mobil på vej med 3 CPU'er, 18 GB RAM, 4K display, 60 MP kamera og 1,2 TB lagerplads

Fingeraftrykssensoren er samtidig blevet opgraderet, så den er hurtigere til at låse mobilen op.

Farvel til hovedtelefonstikket, goddag til stereohøjttalere

Det mest bemærkelsesværdige ved præsentationen er nok Apples farvel til hovedtelefonstikket, men nu har vi efterhånden vidst det så længe, at vi har vænnet os til tanken.

Derudover følger der både et headset med Lightning-stik og en adapter til dit kablede headset med i pakken, så du stadig kan bruge det, selvom det naturligvis er lidt mere besværligt.

iPhone 7 med AirPods

Sidst i oktober kommer der så et sæt trådløse hovedtelefoner fra Apple kaldet AirPods - læs mere om dem her.

iPhone 7 og 7 Plus har også fået stereohøjttalere med dobbelt så kraftfuld lyd som iPhone 6s og udvidet dynamisk rækkevidde.

iPhone 7 med stereohøjttalere

Nye kameraer i iPhone 7 og 7 Plus

I iPhone 7 får du et forbedret kamera på 12 MP med forbedret optisk billedstabilisering, forbedret blændeåbning på ƒ/1,8 og et objektiv med seks linser, så motiver taget i mørkere omgivelser nu bliver fanget bedre.

Kameraet i iPhone 7 Plus var også blevet afsløret på forhånd, og det er et dobbelt kamerasystem med to 12 MP kameraer ved siden af hinanden.

iPhone 7 Plus kamera

Det ene er et vidvinkelobjektiv, og det andet er med teleobjektiv, og de to kameraer arbejder sammen for at give bedre zoomkvalitet og (en kommende) dybdeskarpheds-effekt.

Det giver 2x optisk zoom og op til 10x digitalt zoom på billeder og 6x på video, mens dybdeskarpheds-effekten kan gøre baggrunden for dit motiv uskarpt for at øge fokus på dit motiv.

iPhone 7 Plus kamera med bokeh-effekt

Det frontvendte FaceTime kamera på både iPhone 7 og 7 Plus lyder nu på 7 MP, og det benytter sig af et bredere farveområde til at tage bedre selfies.

Flere farver på skærmen

Farveområdet på iPhone 7 og 7 Plus' displays er også blevet udvidet og forbedret, så de nu benytter det samme farveskema, som bliver brugt i professionel digital filmproduktion.

Det betyder, at skærmen kan vise 25% klarere farver og derfor kan gengive en mere nøjagtig udgave af virkeligheden.

Hurtigere og smartere processor der giver længere batteritid

A10 Fusion kalder Apple processoren i iPhone 7 og 7 Plus, der er bygget op af to højtydende kerner og to energieffektive kerner.

De højtydende kerner sparker mås, når der er brug for det, mens de energieffektive kerner kan drosle helt ned og nøjes med at bruge en femtedel strøm.

iPhone 7 i Jetsort

Det skulle ifølge Apple give op til to timers længere batteritid på iPhone 7 og en time mere på iPhone 7 Plus i forhold til iPhone 6s modellerne.

Styrkemæssigt er de højtydende kerner i iPhone 7 og 7 Plus dobbelt så hurtige som dem i iPhone 6 og 6 Plus (ikke 6s).

iPhone 7 har i øvrigt 2 GB RAM at arbejde med, hvor iPhone 7 Plus har 3 GB RAM.

Bedre 4G og nye lager kapaciteter

4G LTE delen er også blevet forbedret og understøtter nu op til 25 bånd, og Apple angiver, at 4G netværket i iPhone 7 og 7 Plus nu er 3x hurtigere end iPhone 6 modellerne.

Lager kapaciterne har også fået en overhaling, og 16 GB modellen er nu droppet, så den mindste model vil have 32 GB indbygget lager og derefter vokser de til 126 og 256 GB.

Læs også: Din iPhone dumper med et brag: Her er mobiltelefonerne med de bedste og dårligste antenne-signaler

Den specielle Jetsorte model vil kun komme i handlen i 128 og 256 GB udgaverne.

iPhone 7 og 7 Plus bagsider

Pris og tilgængelighed

iPhone 7 og 7 Plus bliver sat til salg i Danmark den 16. september.

iPhone 7 priserne starter på 5.799 kroner for 32 GB modellen, koster 6.699 kroner for 128 GB og ender på 7.599 kroner for 256 GB indbygget lagerplads.

iPhone 7 Plus starter ved 6.899 kroner for 32 GB modellen, ryger op på 7.799 kroner for 128 GB og ender på 8.699 kroner for den helt store 256 GB variant.