Her er Nintendos nye konsol: Wii U

edbpriser.dk 23-09-43403 16:20

Så har Nintendo officielt vist deres nye stationære spillekonsol frem. Den hedder Wii U.

Meningen er igen at inkludere alle i spillene men denne gang med mere fokus på dig selv. Eller noget i den retning - Nintendo er som altid ganske filosofiske, når de snakker om ny hardware.

Fritstående
I lighed med Wii er controlleren i fokus. Det er en flad enhed, som har en del lighedspunkter med en tablet-PC. I midten er der en 6,2 tommer touch-skærm. Rundt om skærmen sidder de sædvanlige Wii-knapper samt to analoge sticks. Controlleren har indbygget mikrofon, højttaler, kamera og bevægelsessensor.

Det hele er så trådløst koblet til en stationær boks, men den fokuserer Nintendo ikke på, og vi fik slet ikke set selve konsollen. Alt handler om kontrolsystemet.

Du kan tegne på Wii U controlleren (Foto: Thomas Marynowski)
Du kan tegne på Wii U controlleren (Foto: Thomas Marynowski)

Uendelige muligheder
Du vil kunne sidde og spille på TV'et og så fortsætte dit spil på controlleren, hvis nogen for eksempel kommer for at se et TV-program. Konsollen streamer så indholdet til dig, så du kan fortsætte dit spil, hvor du har lyst. Nintendo fortæller, at det bliver helt uden forsinkelse.

Controlleren kan også bruges til at forøge spiloplevelsen på TV'et (se video nederst). Vi så demonstrationer af augmented reality-spil, og hvordan touch-skærmen kan bruges til at aktivere forskellige funktioner i spillene. Wii U kan også kombineres med de oprindelige Wii-controllere eller tilbehør som Wii Fit Balance Board. Det ser ud som om, der er et enormt potentiale for nye revolutionerende kontrolmetoder.

Controlleren har desuden indbygget web-browser og videochat.

Der er indbygget web-browser i Wii U controlleren (Foto: Thomas Marynowski)
Der er indbygget web-browser i Wii U controlleren (Foto: Thomas Marynowski)

Nintendo talte ikke så meget om egenproducerede spil, men til gengæld lover en lang række tredjepartsleverandører indhold til den nye konsol. Blandt andet fortæller EA, at de nu glæder sig til et styrket samarbejde med Nintendo.

Et eksempel på den grafiske kapacitet i Wii U (Foto: Thomas Marynowski)
Et eksempel på den grafiske kapacitet i Wii U (Foto: Thomas Marynowski)

Endelig kraftig nok
Vi så eksempler på grafikken, og det ser ud til, at maskinens kapacitet kan sammenlignes med PS3 og Xbox 360's ydeevne. Nintendo taler som sædvanligt ikke om rå specifikationer (de kan dog ses hos Gamesection.dk)

 

Denne artikel blev oprindeligt bragt på ITavisen.no