Her er Samsung GALAXY S5

edbpriser.dk 18-01-46123 11:23

Samsung GALAXY S5 blev præsenteret ved Mobile World Congress (MWC) i Barcelona i går aftes, og denne gang har Samsung valgt at fokusere på færre kerne-funktioner end tidligere.

Hvor Samsung med GALAXY S4 leverede et sandt overflødighedshorn af mere eller mindre brugbare funktioner, har de med GALAXY S5 valgt at koncentrere sig om en fingeraftrykslæser, et godt kamera og programmer, der holder styr på dit helbred, dit kalorieindtag og din fitness aktivitet.

Sidstnævnte sker både via et dedikeret medfølgende program og en indbygget pulsmåler samt med en ny type smartwatch kaldet Samsung Gear Fit.

Fingeraftrykslæser i Samsung GALAXY S5 verificerer PayPal

Som ventet kom der en fingeraftrykslæser i Samsung GALAXY S5, men det blev ikke den rygtede udgave, der var indbygget i skærmen, men i stedet er den placeret i Home-knappen ligesom på iPhone 5s.

Fingeraftrykslæseren i Samsung GALAXY S5 fungerer dog lidt anderledes end Apples udgave, da man her skal køre sin finger henover den, når man skal låse op for mobilen.

Læs også: Huawei kickstartede MWC med flere spændende nyheder

Og Samsung har også gjort det muligt at verificere sine PayPal-transaktioner med fingeraftrykslæseren i GALAXY S5, hvilket ikke er muligt med iPhone 5s endnu.

Samsung GALAXY S5 fås i fire farver

Bedre kamera og billedbehandling

Hvor Samsung har skævet til Apple og deres fingeraftrykslæser, er de vist blevet inspireret af Nokia, når det kommer til kameraet.

Kameraet i Samsung GALAXY S5 er dog ikke på 41 MP som i Nokia Lumia 1020, men derimod på mere beskedne 16 MP.

Til gengæld har Samsung gjort meget ud af mulighederne for at redigere og optimere billederne, man tager med GALAXY S5, så autofokus nu er lynhurtig, og man kan ændre fokus, efter billedet er taget.

Samtidig kan man optage video i 4K med 30 fps.

Samsung GALAXY S5 får ikke ekstra højopløst skærm

Der havde været vedvarende rygter om, at Samsung ville tage springet til 1440 x 2560 pixels, men Samsung GALAXY S5 beholder forgængerens opløsning på 1080 x 1920 på en skærm, der er 5,1 tommer - 0,1 tomme større end Samsung GALAXY S4.

Skærmen blev heller ikke buet, som mange havde troet, efter Samsung havde vist at de kunne med Samsung GALAXY Round.

Derimod er selve skærmen forbedret, så den kan klare lysstyrker fra helt ned til 2 nits og op til 500 nits, og så er auto-brightness funktionen stærkt forbedret.

Samsung GALAXY S5 i sort og hvid
 

Velkendt design men nu vandtæt

Samsungs valg af plastikmaterialet polycarbonat til deres high end luksus-mobiler har længe undret kritikere, som mener, at Samsung i stedet burde benytte sig af metal og glas i stil med Apples berømmede design-perler.

Men Samsung holder stadig fast i polycarbonat som deres foretrukne materiale til kroppen på Samsung GALAXY S5, og selv den metal-lignende kant, der pryder hele mobiltelefonens kant, er lavet af en blanding af glasfiber og polycarbonat.

Samsung GALAXY S5 bund
Samsung GALAXY S5's metallignende kant. Foto: Engadget.

Med den succes Samsung har haft med deres GALAXY S mobiltelefoner, er der nok heller ikke den store lyst til at lave alt for meget om, da kunderne jo tydeligvis er tilfredse med Samsungs produkter.

Til gengæld har Samsung gjort GALAXY S5 modstandsdygtig overfor vand og støv, så den bedre kan klare den aktive livsstil, som der bliver lagt op til med den nye smartphones egenskaber.

Og så kommer Samsung GALAXY S5 i fire farver fra start denne gang: Sort, hvid, blå og guld.

Større batteri i Samsung GALAXY S5

Batteriet i Samsung GALAXY S5 er kommet op på 2800 mAh, hvilket er et spring op fra 2600 mAh på forgængeren, og derudover har Samsung udviklet en tilstand, de kalder Ultra Power Saver, der skulle kunne forlænge batteritiden med flere dage.

Læs også: Dobbeltsidet mobil har to døgns batteritid

Officielt hedder batteritiderne 390 timers standby og 21 timers tale fra Samsungs side, og om det viser sig at være bedre end de fleste smartphones standard på omkring en dags brug, vil tiden vise.

Hurtig chip og hurtige forbindelser

Samsung GALAXY S5 har naturligvis fået en ny hurtig processor, der er en Snapdragon 800 chip fra Qualcomm på 2,5 GHz.

Hertil kommer 2 GB RAM og indbygget lagerplads på 16 eller 32 GB, som kan udvides med et microSD kort på helt op til 128 GB.

Forbindelserne til og fra Samsung GALAXY S5 er også helt i top, da den både har NFC, Bluetooth 4.0 BLE/ANT+, den lynhurtige 802.11ac MIMO Wi-Fi teknologi og den nyeste 4G/LTE standard.

Pris og tilgængelighed på Samsung GALAXY S5

Samsung GALAXY S5 kommer i hele 150 lande samtidig den 11. april, så der er en rigtig god chance for, at Danmark vil være med fra starten.

Prisen bliver ifølge Samsung Danmark 5.499 kroner.