Her er verdens mindste kamera med udskiftelige objektiver

edbpriser.dk 17-01-46618 09:00

Størst, bedst, hurtigst, højest, mindst, længst. Det er bare fedt at være nummer et på den ene eller den anden måde, og når det kommer til små kameraer med udskiftelige objektiver, så er det altså Sony, der er nummer et.

Sonys nye kamera, a5100, er nemlig verdens hidtil mindste kamera med udskiftelige objektiver, og det er jo ikke helt skidt.

Sony a5100 - lille og professionel

Man plejer jo at sige hellere lille og vågen end stor og doven, og det passer på en eller anden måde ret godt på a5100. Det leverer nemlig billeder i professionel kvalitet på trods af sin lille størrelse.

Læs også: Overraskende vinder af Tænks action kamera test

Sony a5100 giver altså billeder, der er markant bedre, end hvad man normalt får med ens smartphone og peg-og-skyd kompaktkameraer.

Det gør det blandt andet på grund af sin store 24,3 megapixel Exmor APS-C CMOS-sensor og lynhurtige Fast Hybrid AF-system med 179 phase-detection AF-punkter, der sørger for, at dine billeder ikke bliver slørede, når motivet bevæger sig hurtigt.

Derudover har Sony a5100 en kraftfuld BIONZ X-billedprocessor, der er fuldt på højde med dem, man finder i store DSLR-kameraer. Den sikrer, at man tydeligt kan se forskellen i de små finesser og lave lysfølsomhed.

Sony a5100

Som det efterhånden er blevet standard i kameraer i den størrelsesorden, så kan 3” LCD-skærmen også her flippes op, så der nemt kan tages selfies.

HD-video der er nem at dele

Videooptagningen er også i top med a5100, der leverer spektakulære HD-optagelser ved 50 mpbs med det professionelle XAVC S-format. Her er Fast Hybrid AF også til stor hjælp, da det giver et knivskarpt og præcist fokus, der stiller skarpt og giver mulighed for at bruge touchfokus.

Sony a5100

Sony har også sørget for gode muligheder for deling, da kameraet både er udstyret med NFC og Wi-Fi Direct. Det betyder, at man nemt kan dele billeder og videoer med smartphones og tablets, og det er endda også muligt at fjernstyre kameraet fra samme sted.

Læs også: Lommekamera leverer lækre foto - anmeldelse af Panasonic Lumix DMC-GM1

a5100 er tilgængelig i Danmark fra starten af september, og den vejledende udsalgspris uden objektiv ligger på 4.000 kroner.