Historiens kraftigste håndholdte

edbpriser.dk 28-09-43045 07:00

Som ventet offentliggjorde Sony sin nye generation af PSP onsdag nat, som foreløbig bliver kaldt NGP (Next Generation Portable).

Rygterne om maskinen har verseret i månedsvis, og mange af dem har vist sig at stemme.

Evolution
NGP har en udformning, der er meget lig den originale PSP i dens umiddelbare form. Der er imidlertid sket en del ændringer på ydersiden: Den har nu to analoge sticks - en på hver side af skærmen. På undersiden findes en trykfølsom flade, som vil lade dig styre spillene med bevægelser. Men der er selvfølgelig også blevet plads til de traditionelle knapper og controllere.

Sony NGP - Next Generation Portable

5" trykfølsom skærm
Skærmen er på 5 tommer og af OLED typen, og denne er også trykfølsom.

Indbygget 3G og GPS
Maskinen understøtter naturligvis WLAN, men derudover har den også indbygget 3G, så du kan koble dig på nettet uanset, hvor du er. GPS er også på plads.

Find en ven
Alle disse opkoblingsmuligheder samles i en applikation kaldet "Near", som holder styr på din position, laver et kort over hvor du har været, samtidig med at den tjekker, hvad andre PSP2-ejere i din nærhed spiller for tiden.

Det fungerer også som en portal til PSN (PlayStation Network), så du kan købe spil direkte til din konsol. Hvis nogen i nabolaget spiller et spil, som du synes lyder interessant, kan du købe det med det samme.

Selve menu-systemet kaldes for "LiveArea" og fungerer som en oversigt over dine spil, trofæer, venner og billeder samt genvej til en webbrowser og online-butikken.

Sony NGP - Next Generation Portable

Spiludvalg
Sony annoncerede også, at de fleste af deres vigtigste titler kommer til NGP, og det inkluderer "Uncharted", "Resistance", "Wipeout", "Killzone", "LittleBigPlanet", "Hot Shots Golf" og mange flere. Der blev også vist titler som "Metal Gear Solid 4" og "Lost Planet", men det var mere for at vise maskinens potentiale.

NGP vil også kunne spille PlayStation 1- og PSP-spil, som man downloader til konsollen. Spillene til NGP kommer på nogle specielle hukommelseskort.

Fire gange så kraftig
Ifølge udviklernehos Epic er den nye PSP fire gange så kraftig som nogen anden håndholdt spillekonsol, og deres Unreal Engine 3 kører fint på platformen.

Rent specifikationsmæssigt er processoren en ARM Cortex-A9 core, og grafikkortet er et SGX543MP4+. Der er altså ingen tvivl om, at grafik-kapaciteten er vanvittig, og det bliver spændende at se, hvad udviklerne formår at hive ud af den. Samtidig er vi ret nysgerrige på batterilevetiden.

Find alle specifikationerne her

Sony lover en lancering i år, men der blev ikke givet en dato og ej heller en pris.

Sony NGP - Next Generation Portable

2011 bliver et stort år for bærbar gaming
2011 bliver et spændende år for håndholdte spillekonsoller. Nintendos nye maskine, 3DS, kommer om to måneder (vi prøvede den i forrige uge - læs vores sneak peak her), mens både iOS og Android vokser i styrke som spilplatforme, og Windows Phone 7 kommer med Xbox Live integration. Selvom NGP er imponerende kraftig, har den ikke noget let job foran sig.

Sony vil vise meget mere af NGP på årets E3 messe, så vi glæder os til at prøve den der.

Læs mere på PlayStation Blog.


Denne artikel blev oprindeligt bragt på itavisen.no