Hjemmearbejde kan være farligt for firmaet

Rasmus Elm Rasmussen - 09-11-2020 13:08

Internethandel, pengeoverførsler gennem netbank og besøg i den private e-mailindbakke er blandt de daglige gøremål, som de fleste klarer fra firmacomputeren, viser en ny undersøgelse. Konsekvensen er dog, det gør virksomheden særdeles sårbar over for cyberangreb i en tid, hvor truslen er blevet markant større, vurderer it-sikkerhedsvirksomheden Mimecast

Vi bruger vores firmacomputere til meget mere end at svare på arbejdsrelaterede e-mails og udfylde forretningskritiske dokumenter og regneark. Faktisk bruger hele 73 procent den computer, arbejdsgiveren stiller til rådighed, til både underholdning og praktiske, private ærinder.

Det viser en ny global undersøgelse, som Censuswide har foretaget på vegne af it-sikkerhedsfirmaet Mimecast. Konsekvensen af den personlige brug er, at virksomheder i stigende grad bliver sårbare over for cyberangreb. I medarbejdernes personlige e-mailindbakker kan virksomheden fx ikke indføre samme strikse sikkerhedsprocedurer som medarbejdernes firmamail, og det øger risikoen for cyberangreb.

Fænomenet er bestemt ikke nyt, men 60 procent af de adspurgte svarer, at de bruger firmacomputeren i personligt øjemed oftere end tidligere. Og det er særligt slemt i disse måneder, hvor mange arbejder hjemme og er koblet på trådløse netværk, som ikke er lige så sikre som virksomhedens.


Læs mere...