Horsemen of the Apocalypse

edbpriser.dk 21-04-2010 09:06

Den svenske instruktør Jonas Åkerlund er pt. i gang med sin tredje spillefilm efter højtempo-narkotika-mareridtet ”Spun” med Brittany Murphy og gyseren ”Horsemen of the Apocalypse”, der netop er udkommet på DVD fra Nordisk Film.

Alligevel har Jonas Åkerlund ikke opgivet sit gamle hverv som musikvideoinstruktør for verdens største popstjerner. Lige nu er hans musikvideo (eller nærmere kortfilm) til Lady Gaga’s ”Telephone” en af de mest hypede og populære videoer på internettet med tæt på 24 millioner youtube-views.

Stjernernes instruktør
Jonas Åkerlund, der er født i Stockholm i 1965, har igennem de sidste 10-15 år instrueret musikvideoer for et hav af de allerstørste internationale pop- og rockstjerner, bl.a. Madonna, Metallica, Smashing Pumpkins, U2 og Robbie Williams. Samarbejdet med Madonna om musikvideoen til storhittet ”Ray of Light” resulterede i adskillige musikvideopriser, vigtigst den prestigefyldte amerikanske Grammy.

Foruden musikvideoer og spillefilm, har Åkerlund også skabt en række kortfilm, samt prisvindende reklamefilm. Åkerlunds stil er udpræget visuel og holder typisk et meget højt tempo, hvilket afspejles i at ”Spun” holder rekorden for flest klip i en spillefilm i Guinness Book of Records. Rekorden lyder angiveligt på over 5000 klip.

Historien i “Horsemen of the Apocalypse”
Fire grusomme mord. Én chokerende sammenhæng!

En makaber mordsag lander på den aldrende kriminaldetektiv Aidan Breslins (Dennis Quaid) bord. På kort tid er fire tilfældige mennesker blevet ofre for den samme morder, og alle mordene refererer til Johannes’ Åbenbaringens fire apokalyptiske riddere: Pesten, Sulten, Krigen og Døden. Men den mest skrækindjagende sammenhæng er den mellem de fire ofre og Breslin selv!

Jonas Åkerlund er tilbage med en neglebidende horrorthriller i stil med ”Se7en” og ”Ondskabens Øjne”.