HP laver to kæmpe mobiler

edbpriser.dk 17-11-46015 12:33

HP har udstukket en ufravigelig slingrekurs for sig selv på markedet for mobiltelefoner og har derfor netop annonceret, at de vil producere to store Android phablets i år, hvor det denne gang er en tablet PC, der nærmer sig en mobiltelefon, og ikke omvendt, som det plejer at være, når man bruger betegnelsen phablet.

Det er sitet Engadget, der kan fortælle om HP's planer på det mobile marked, der ikke har været helt konsistente i de seneste år.

HP har nemlig tidligere haft ambitioner om at blive en aktør på det attraktive marked, og de købte så sent som i 2010 mobiltelefon-producenten Palm og deres webOS for 1,2 milliarder dollars.

Læs også: Blackphone giver dig privatlivet tilbage

Men allerede året efter droppede daværende CEO, Leo Apotheker, videreudviklingen af mobiltelefoner fra HP's side, og det var i øvrigt også på dette tidspunkt, at han offentligt luftede planer om at droppe HP's enorme produktion af PC'er, der førte til et 40% fald af HP's aktier og efterfølgende Apothekers afsked.

HP prøver igen med Slate VoiceTab

Nu er tiden så inde for HP til at prøve igen, og det bliver i første omgang med HP Slate 6 VoiceTab og HP Slate 7 VoiceTab, der, som navnene antyder, bliver et par store phablets.

HP Slate VoiceTab

Begge HP enheder bliver udstyret med Android Jelly Bean, en ikke nærmere specificeret Quad-Core processor og 16 GB hukommelse med mulighed for microSD-kort udvidelse med yderligere 32 GB.

HP Slate 6 VoiceTab får en 6 tommer skærm med en 1280 x 720 opløsning, mens 7 tommer skærmen på HP Slate 7 VoiceTab bliver på 1280 x 800 pixels.

Læs også: Fysiske knapper vokser frem på touchskærmen

De får begge stereo højttalere og et 2 MP kamera på fronten, mens det primære kamera på bagsiden bliver på 5 MP.

HP Slate VoiceTabs skal sælges i Indien først

Begge udgaver af HP Slate VoiceTab vil begge blive introduceret på det indiske marked først, inden de rykker videre til andre markeder, da HP åbenbart mener, at her vil der være størst sandsynlighed for succes med deres phablets.

Prislejet er endnu ikke oplyst fra HP's side, men da de to HP Slate VoiceTab mobiler ikke får de allervildeste specifikationer på hverken skærm eller kameraer, ender prisen nok heller ikke i den allerdyreste ende.

Læs også: iPhone 6 får større skærm