HTC lancerer VR-brille i samarbejde med Valve

edbpriser.dk 05-03-2015 11:03

Virtual Reality er på alles læber for tiden. Microsoft lancerede deres Hololens i januar, LG fulgte kort tid efter med VR til G3, mens Samsung og Oculus i længere tid har beskæftiget sig med Virtual Reality.

Nu er HTC altså også hoppet med på vognen og har udviklet deres egen VR-brille ved navn RE Vive. Det er sket i samarbejde med Valve, hvilket kan vise sig at være afgørende for RE Vives succes.

Hologrammer og Virtual Reality

Ifølge HTC fungerer brillen ved at foretage en 360-graders scanning af rummet, man befinder sig i, hvorefter man vil kunne gå rundt og interagere med et virtuelt rum. Den er udstyret med en høj grafikkvalitet, 90 Hz opdateringsfrekvens og præcis lydgengivelse.

Læs også: Den nye HTC One er her

Det lyder umiddelbart lidt, som hvad Microsofts VR-brille er i stand til, da Hololens strengt taget snarere er i stand til at producere hologrammer på omgivelserne, hvilket ikke er decideret Virtual Reality.

Men RE Vive dækker hele ens synsfelt i modsætning til Microsofts model, hvilket umiddelbart kunne tyde på, at HTC kombinerer hologrammer med Virtual Reality.

HTC RE Vive

HTC har da også store ambitioner for RE Vive. Gamingindustrien er længst fremme, når det kommer til at udnytte Virtual Reality-teknologien, så det er nok en særdeles smart strategisk taktik at alliere sig med Valve, der er en af de største firmaer inden for dette felt.

RE Vive skal dog ikke kun bruges til gaming. HTC vil også bruge Virtual Reality til at ændre måden vi rejser, dyrker sport, shopper og mødes med venner og familie. Derfor har HTC indgået samarbejde med HBO, Lionsgate, Google og The National Palace Museum i Taiwan.

Læs også: Origin hiver PC-gaming ind i stuen med Omega HTPC

HTC RE Vive kommer i en udviklerudgave allerede til foråret, mens en model til almindelige dødelige kommer på markedet i slutningen af 2015.