HTC's nye topmodel vil gerne have en krammer

edbpriser.dk 16-05-2017 14:19

HTC har netop præsenteret deres nye mobil-flagskib, der skal tage kampen op mod iPhone 7, 7s og 8, Samsung Galaxy S8 og LG G6.

Modsat rivalerne har HTC beholdt det klassiske design på U11, der kunne ligne en topmodel fra sidste år med sine ganske store kanter i top og bund på forsiden, som Samsung jo har droppet på Galaxy S8, og som Apple ventes at efterfølge med iPhone 8.

Til gengæld er bagsiden af U11 lavet i et nyt reflekterende materiale, der skal imponere takket være sin "Optical Spectrum Hybrid Deposition", der skaber interessante refleksioner, hver gang man bevæger mobilen.

HTC U11 refleksion

Giv HTC U11 en krammer

Den største nyhed i HTC U11 er nogle tryk-sensitive sensorer på siderne af mobiltelefonen, der kan bruges til at starte kameraet, åbne Facebook eller til at indtale en SMS tekst i samarbejde med en af de medfølgende digitale assitenter.

Læs også: iPhone 8 bliver forsinket ifølge kendt Apple-analytiker

HTC Edge Sense hedder funktionen, som vil være indbygget i en del af HTC's egne applikationer, og den vil også kunne bruges i tredjeparts programmer.

Man kan nemlig selv få lov til at indstille, hvad et kort eller et langt tryk på mobilens sider skal iværksætte af programmer eller funktioner.

HTC U11 squeeze force setting

Og da Edge Sense fungerer med tryk og ikke touch, virker det også med handsker på.

Fantastisk kamera i HTC U11

Kameraet i HTC U11 har fået en massiv opgradering, og det har allerede været igennem DxOMarks grundige test, hvor det har opnået den hidtil højeste score for et smartphone-kamera med en karakter på 90.

Dermed har HTC U11 slået både den hidtidige nummer et, Google Pixel, samt Samsung Galaxy S8 og Huawei P10.

HTC U11 DxOMark karakter på 90

DxOMark hæftede sig især ved U11's hurtige autofokus og evne til at tage højkvalitetsbilleder under alle forhold, så hvis du anser kameraet for at være en vigtig del af din smartphone, lader det til, at HTC har en værdig konkurrent.

Støjreducerende hovedtelefoner og frontvendte BoomSound højttalere

HTC har ligesom Apple droppet hovedtelefonstikket på U11, og det medfølgende headset skal derfor forbindes til mobilens USB-C port. Der følger dog en adapter med i pakken, hvis du hellere vil bruge nogle andre hovedtelefoner.

Det vil dog være en god idé at prøve USonic headsettet fra HTC, for det er blevet udstyret med støjreducerende teknologi, så støj fra omverdenen elimineres.

HTC U11 USonic headset

Ifølge HTC scanner headsettet endda dit indre øre med en sonar-lignende teknologi og indstiller derefter lydprofilen, så den passer til lige præcis dit øre.

De frontvendte stereohøjttalere på HTC U11 er også blevet forbedret, så de nu giver endnu bedre lyd blandt andet takket være et indbygget akustisk rum til en mere fyldig lyd og en bedre subwoofer.

Flere digitale assistenter

HTC U11 har hele tre digitale assistenter i maven:

HTC's egen Sense Companion, der lærer dig at kende og kan hjælpe med at gøre din hverdag nemmere ved blandt andet at huske dig på at oplade mobilen, hvis du har sene aftaler en dag, og foreslå at få ryddet op i de midlertidige data og ubrugte apps, så du altid har nok plads.

HTC U11 kommer med den seneste version af Android 7.1.1 og derfor kommer den også med Google Assistant, der er drevet af Googles søgemaskine og kan bruges til at finde vej, få svar på spørgsmål og holde styr på dine daglige opgaver.

HTC U11

Den sidste digitale assitent er Amazons Alexa, som du kan tale til og få dagens vejr, eller bede den om at tænde lyset i stuen i dit smarte hjem. Alexa er dog kun tilgængelig i USA, Storbritannien og Tyskland på nuværende tidspunkt.

Hardwaren er helt i top på HTC U11

HTC U11 bliver den første smartphone på markedet, der er drevet af Qualcomms nye Snapdragon 835 processor, som med sine otte kerner både skulle være hurtig, god til grafik og skånsom ved batteriet.

Hertil kommer 4 GB RAM og 64 GB lagerplads (i nogle regioner kommer en model med 6 GB RAM og 128 GB lager) samt et hurtigt Snapdragon X16 LTE modem, der lover lynhurtigt 4G netværk.

HTC U11 highlights

Skærmen er på 5,5 tommer, og displayet er af typen SuperLCD 5 med en Quad HD opløsning på 2560 x 1440 px, der er dækket af Gorilla Glass 5.

HTC U11 er desuden blevet støv- og vandtæt med en IP67 certificering.

Læs også: Her er verdens mindste 4G smartphone

Forbindelserne består af USB Type-C 3.1 Gen 1, Bluetooth 4.2, 802.11ac WiFi (2,4 og 5 GHz), NFC, DisplayPort, DNLATM Miracast og Google Cast.

Pris og tilgængelighed

HTC begynder at rulle U11 ud på verdens markeder her fra maj måned, og den vil være tilgængelig i farverne Amazing Silver, Sapphire Blue, Brilliant Black, Ice White og Solar Red.

HTC U11 farver

Prisen lyder på $649, som giver en dansk pris omkring de 5.500 kroner, hvilket er cirka midt mellem de direkte konkurrenter LG G6 og Samsung Galaxy S8, og så må vi se, om HTC U11 er attraktiv nok for brugerne til at give HTC en tiltrængt salgssucces.