Huawei etablerer verdens højeste 5G-netværk på Mount Everest

Rasmus Elm Rasmussen - 13-05-2020 09:59

5G-netværket er ved 6.500 meter det højest placerede i verden, og etableringen er gjort mulig med Huaweis såkaldte 5G active antenna units, som er yderst kompakte og derfor særligt velegnede til infrastruktur i ekstreme områder som Mount Everest

Omkring 150 medarbejdere uden højdeskræk og 40 okser slæbende på 8 ton udstyr og materialer er, hvad det kræver at etablere 5G på verdens højeste bjerg. Den nye, lynhurtige forbindelse gør det muligt for bjergbestigere og forskere at opleve og videreformidle helt nye sider af Mount Everest. En af de første ekspeditioner, der får glæde af verdens højeste 5G-netværk, er en nepalesisk ekspedition, der skal genopmåle og bestemme bjergets højde.

For Zhang Yong, som er senior-ingeniør hos Huawei, var april lidt anderledes end de fleste andre måneder på kontoret. Som en del af et team på ca. 150 personer var han med til at sikre verdens første 5G-netværk på Mount Everest.

Huaweis lastbiler var kun i stand til at transportere materialer og udstyr til 5.200 meters højde. Derefter var teamet afhængige af okser til at slæbe kabler, basestationer og master det sidste stykke. Huaweis tekniske leder af det ekstreme projekt, Wang Bo, fortæller, at det er en af den slags oplevelser han med sikkerhed kommer til at gengive for sine børnebørn.


Læs mere...