Huawei har tidoblet hastigheden på WiFi

edbpriser.dk 10-06-2014 15:40

WiFi standarden 802.11ac er kun på vej til at kunne betegnes som normen i markedets routere, men næste generation, kaldet 802.11ax, er allerede i gang med at blive udviklet - og det bliver noget af et hastighedsspring.

Hele 10,53 Gbps har Huawei formået at overføre ved hjælp af en teknologi, de kalder MIMO-OFDA, hvilket er cirka ti gange hurtigere end de bedste routere på markedet i dag.

Flere antenner og opdeling af data

MIMO-OFDA står for Multiple In, Multiple Out og - hold nu fast - Orthogonal Frequency-Division multiplexing.

I praksis betyder MIMO at benytte sig af flere antenner til både at sende og modtage for at øge overførselshastigheden, mens OFDA-delen går ud på at opdele filen i flere forskellige datastrømme.

Læs også: D-Link extender eliminerer døde zoner

For os forbrugere betyder det, at den nedgang i internet-hastigheden, som mange brugere på samme router kan medføre, snart vil være en saga blot.

Med ti gange hurtigere overførselshastighed vil hele familien kunne streame HD-materiale fra nettet samtidig, og kontorets ansatte vil ikke blive bremset af en sløv forbindelse i spidsbelastede øjeblikke.

802.11ax først klar i 2018

Teknologien er dog ikke klar til at blive sendt på markedet endnu, og Huawei regner med, at der stadig vil gå tre til fire år, før den nye 802.11ax standard er færdigudviklet.

Læs også: Hurtig ac-router med batteripakke i lommeformat

Indtil da kan du jo overveje, om din router derhjemme trænger til en udskiftning til den nuværende hurtigste 802.11ac standard.