Huawei i alvor knibe efter USA strammer restriktioner

Rasmus Elm Rasmussen - 30-05-52351 00:20

Fremtiden for Huaweis produkter er usikker, efter ny amerikanske lov gør det stort det umuligt at lave processorer til smartphones og andre enheder

Huawei har kæmpet hårdt det seneste år for at fortsatte deres virke, med det enorme benspænd, at de ikke kan arbejde sammen med amerikanske virksomheder. I hvert fald slet ikke på samme måde som de kunne før. Det satte præsident Trump en stopper for ved at placere Huawei på den såkaldte Entity List, der forbyder amerikanske virksomheder uden en særlig licens at handle med producenten.

Konsekvensen er blandt andet, at Huawei ikke kan bruge Google Mobile Services, som har været en grundkerne i deres mobilsystem. Huawei forsøger at kæmpe sig udenom med deres eget styresystem, men just som de er ved at opbygge dette, kommer nu endnu en stor kæp i hjulet.

Det er især teknologi til halvledere det drejer sig om. En komponent, som er essentiel i produktionen af processorer til smartphones, wearables og et væld af andre produkter, som Huawei producerer.


Læs mere...