Huawei Mate 20 Lite [TEST]: Fin Mate til fornuftig pris

Rasmus Elm Rasmussen - 21-03-2019 13:33

Huawei Mate 20 Lite er ikke helt så fremme i skoene som sin storebror, men prisen er til gengæld betydeligt lavere, og den har, hvad de fleste har brug for.

Mate 2 Pro er over en bred kam blevet udråbt som sidste års bedste smartphone. Vi melder os i koret her på Alt om DATA. Det er dog en ret kostbar smartphone, henvendt til dem, der hellere betaler lidt mere end lever med kompromisser.

For dem der kan klare sig med mindre, har Huawei skabt den betydeligt billigere lillebror Mate 20 Lite.

Stik imod traditionen blev Mate 20 Lite lanceret før Mate 20 Pro. Mange af de banebrydende funktioner der er at finde i flagskibet – fingeraftrykslæser i skærmen, omvendt opladning og avanceret tripplekamera – er derfor ikke nedarvet til Lite’en.  Forventer man en nedskaleret version af Mate 20 Pro, kan man derfor blive lidt skuffet. Heldigvis er det en smartphone, der i sig selv har meget at byde på.

I sit design er den som stort set alle smartphones, der kommer på markedet i disse dage. Glas på front og bag samt en skærm, der går stort set hele vejen ud til kanterne, med det notch i toppen, der nu engang hører til. Den er slank og let, og trods den store 6,3”-skærm føles den ikke klodset i hånden.


Læs mere...