Huawei vil trække sig fra USA – koster jobs og milliarder

Rasmus Elm Rasmussen - 29-10-52370 04:00

Som konsekvens af nye amerikanske restriktioner, der forhindrer Huawei i at bruge amerikansk teknologi, vil den kinesiske producent trække sig helt ud af USA, fortæller en sikkerhedsofficer fra producenten

I sidste uge meddelte amerikanske myndigheder, at man strammer skruen endnu hårdere, når det gælder handelsforbuddet mod Huawei, som nu har fungeret i over et år.

Huawei kan ikke længere få adgang til essentiel chipteknologi, da eksterne leverandører ikke længere må sælge produkter baseret på amerikansk teknologi til den kinesiske producent. Ikke uden en licens i hvert fald, og det er der endnu ingen der har. Det bliver derfor en stor udfordring for Huawei at skabe processorer til deres produkter som hidtil.

Som konsekvens af dette træk, vil Huawei trække sig helt ud af USA. Det fortæller Chief Security Officer for Huawei USA, Andy Purdy, i et interview med det amerikanske medie Bloomberg.

Huawei har smidt 12 milliarder dollars i den amerikanske økonomi og ved at trække sig ud vil det kunne mærkes hos Huaweis amerikanske kunder og samarbejdspartnere.


Læs mere...