Hurtigere og strømbesparende DDR4 DRAM på vej fra Samsung

edbpriser.dk 05-04-2016 11:11

Samsung har netop proklameret, at de har påbegyndt masseproduktion af DDR4 DRAM chips baseret på den spritnye 10-nanometer teknologi.

Det betyder, at der meget snart - allerede i år - vil komme produkter på markedet med hurtigere og mere strømeffektiv arbejdshukommelse.

Læs også: Samsungs nye SSD er lynende hurtigt

Samsung fortæller nemlig, at deres nye DRAM har en tophastighed på 3.200 MHz mod 2.400 MHz på de ældre 20nm chips, og at de nye moduler bruger 10 - 20 procent mindre strøm.

Det er gode nyheder for alle computerbrugere, for det er i DRAM-blokkene, at den midlertidige hukommelse bliver opbevaret, når computeren arbejder, så jo hurtigere de er, jo hurtigere føles computeren.

Kommer først til computere, tablets og servere - siden smartphones

I første omgang kommer Samsung med 10nm DDR4 hukommelse til bærbare PC'er, og blokkene vil fås fra 4 GB, mens de går op til 128 GB, når det gælder professionelle servere.

Læs også: Hvor meget RAM har du egentlig brug for?

En præcis lanceringsdato har Samsung ikke oplyst, men det bliver på et tidspunkt i år.

Senere på året vil der også følge moduler til smartphones, så vi også her kan få glæde af hurtigere DRAM, som sluger mindre strøm, hvilket altid er en god egenskab ved ny hardware til mobilen.


Kilde: PC World