Hvordan Tingenes Internet vil revolutionere dit liv

edbpriser.dk 02-02-46602 15:10

Vi begynder allerede nu så småt at se udviklingen. Smartwear såsom Google Glass eller Moto 360, smarte vaskemaskiner og smarte termostater. Vores ting er begyndt at komme på internettet, og for tiden går det rigtigt stærkt.

Google, Samsung, Apple og andre teknologigiganter kæmper om at få fingrene i de nyeste idéer eller firmaer, der beskæftiger sig med smarte ting.

Vi ser dog kun begyndelsen af en fundamental ændring af vores liv, der måske er den største digitale nyhed siden internettets opfindelse. Vi tager et kig på, hvordan det vil forandre dit liv.

3-5.000 forbundne ting i 2032

Professor John Barrett, der er akademisk leder ved Nimbus Centre for Embedded Systems Research ved CIT, er en ekspert på området, og han forudser, at vi i 2032 vil være omgivet af 3-5.000 smarte ting.

Læs også: Moto 360 smartwatch kommer 4. september

Her er altså ikke kun tale om, at du kan betjene dit ur og din vaskemaskine med din smartphone, men at alle dine ejendele vil være forbundet.


LG har allerede gjort det muligt at sms'e med ens hvidevarer.

Du vil kunne tilgå din lænestol fra arbejdet, se hvem der har siddet i din stol, hvor længe de har siddet i din stol og om din stol er fri lige nu. Dette vil være tilfældet med samtlige ting, som du ejer eller kommer i nærheden af i løbet af din dag, og det er hvad, der ligger bag begrebet Tingenes Internet.

Tingenes Internet vil ændre så godt som alting

En verden, hvor alt er forbundet til internettet, vil selvfølgelig betyde store omvæltninger i forhold til vores liv. Mange af omvæltningerne vil være gode, mens andre kan være dårlige.

Læs også: Her er Samsungs VR-brille

For eksempel vil trafikken blive kontrolleret af avancerede algoritmer, der sørger for mindst mulig kødannelse, samtlige hjem vil være styret af smarte termostater, der sørger for mindst mulig overforbrug af energi, ligesom spilproducenter vil kunne inddrage virkeligheden på helt nye måder i deres spil.

Sundhedsområdet vil også blive revolutioneret. Sensorer på din krop vil kunne ringe efter en ambulance, før du får et hjerteslag, diagnosticere sygdomme længe før du får dem og konstant sende relevante informationer til din læge, så dødstallet fra sygdomme vil falde drastisk.

Ikke alt er rosenrødt

Hvis du har spillet ”Watch Dogs”, så ved du det måske allerede. Tingenes Internet vil også gøre knap så positive ting mulige.


I Watch Dogs kan man kontrollere en hel by, hvor alt er forbundet til internettet.

I den blødere afdeling vil personaliserede reklamer i dag, være vand i forhold til hvad der er muligt med Tingenes Internet. Teknologifirmaer, som for eksempel Google, vil have endnu større magt end i dag, når de har overblik over hver eneste ting, du kommer i kontakt med i løbet af en dag.

Læs også: Verdens mest sikre mobil blev hacket på 5 minutter

Det åbner også en potentiel ladeport for hackere og terrorister, hvis vi bliver gjort afhængige af smart koordinering i vores krop, hus og samfund.

Fremtiden er nu

Vi hører tit om alle de smarte ting, som vi kommer til at se i fremtiden, og 2032 er jo langt væk. Men mange af disse ting bliver allerede brugt eller udviklet nu. Måling af din sundhed er en stor del af både Apple og Samsungs nyeste smartphones, ligesom nye smartwatches gør det muligt at holde øje med dit hjerteslag.

Læs også: Googles smarte kontaktlinser bliver en realitet

Samsung har også lige købt firmaet SmartThings, der er langt i arbejdet med at skabe et økosystem for smarte ting i hjemmet.


Med SmartThings kan man allerede så godt som opnå det smarte hjem.

Her bliver kontrollen med dine smarte ting centraliseret, og allerede nu kan SmartThings automatisk låse eller åbne døren, når du kommer eller går, sende dig notifikationer hvis døre eller vinduer åbnes uventet, orientere dig hvis hunden forlader haven, regulere temperaturen i huset optimalt og meget mere.

Dette sker alt sammen automatisk, og det kan lade sig gøre i dag. Om 20 år vil vi være nået meget længere, og mulighederne vil være næsten endeløse.