Ikea laver fjernbetjening til Sonos

Rasmus Elm Rasmussen - 05-06-2019 13:28

I forbindelse med lanceringen af Ikeas nye reolhøjttaler og en bordlampehøjttaler, skabt i samarbejde med Sonos, kommer møbelgiganten også med en fjernbetjening, der kan styre alle Sonos-produkter samt en opdatering til deres Trådløs-apps, så højttalerne også kan tale sammen med lys, persienner og andre smarte produkter fra Ikea

Det er fint at kunne styre din musik med mobiltelefonen eller stemmen, men nogle gange er det altså nemmere med en god gammeldags fjernbetjening. I forbindelse med lanceringen af den nye Symfonisk-serie, der består af lydprodukter skabt i samarbejde med Sonos, kommer med Ikea med en fjernbetjening, der passer til den.

Den ligner en almindelig fjernbetjening til et stereoanlæg og giver simpel kontrol af musikken – start/pause, skift nummer og juster lydstyrke. For at få forbindelse til produkterne, der i første omgang består af en reolhøjttaler og en bordlampehøjttaler, skal den kobles til Ikeas gateway. Det er dog ikke kun Ikeas egne produkter, den vil kunne styre. Fjernbetjeningen vil kunne styre musik på enhver Sonos-højttaler.

I samme forbindelse opdateres Trådløs-appen, der i forvejen giver kontrol med Ikeas smarte elpærer og persienner, så den også fungerer med de nye højttalere. Du får kontrol med musikken vil kunne gruppere og automatisere dine smarte produkter, så musikken eksempelvis starter når persiennerne ruller op og lyset tændes.

Både fjernbetjeningen og den opdaterede Trådløs-app er klar fra efteråret.


Læs mere...