IL-2 Sturmovik Birds of Prey

edbpriser.dk 25-09-41692 15:36

Der er ting, som er udråbt til ikke at kunne lade sig gøre. At bryde gennem lydmuren. At lande på månen. At spise 59 hotdogs på 12 minutter. At lave en flysimulator til en konsol. Hvad har de ting tilfælles? At alle påstandene er gjort til skamme. Den seneste med udgivelsen af IL-2 Sturmovik Birds of Prey, som for første gang giver konsolspillerne en ægte flysimulator. Glem Tom Clancy’s HAWX, Over-G Fighters og hvad vi ellers har set. Det er arkadespil. Kun IL-2 byder på realisme uden at give køb på gameplay og fornøjelse.

IL-2 serien er nok det ypperste på pc’en, hvad krigsfly-simulatorer angår. Konverteringen til konsoller er heldigvis lykkedes rigtig godt, og du kan styre intet mindre end 40 forskellige fly og opleve 2. Verdenskrigs mest berømte luftslag fra Slaget om England i 1940 over Stalingrad til Ardennerne og Berlin i 1945.

IL-2 byder på tre forskellige sværhedsgrader. Mens arkade er på niveau med Blazing Angels (det er ikke ment på en god måde), fungerer realistic og simulation rigtig godt. Forskellen mellem de to er, at simulation lader dig trimme dit fly og bruge flaps samtidig med, at du ikke kan se flyet udefra, og alle grafiske hjælpemidler er fjernet.