Imponerende projektor i Lenovos tablet

edbpriser.dk 21-12-48348 11:10

Lenovo kalder selv deres YOGA Tablet 3 Pro for den ultimative videotablet, og her er der for en gangs skyld tale om et reklame-slogan, som holder vand.

Udover en 10,1 tommer IPS skærm med en opløsning på flotte 2560 x 1600 px får du nemlig også en indbygget DLP projektor, der kan projicere et 70 tommer stort billede op på væggen.

Og lad det bare være sagt med det samme: Projektoren er en fed feature, der udvider dine underholdningstilbud gevaldigt, når du er på et kedeligt hotelværelse, i sommerhus eller i soveværelset.

Fint billede på projektoren

Billedet på projektoren er mere end godkendt - især med tanke på, at det stammer fra den ganske lille projektor, som Lenovo har bygget ind i cylinderen i den ene side af YOGA Tablet 3 Pro.

Projektoren kan samtidig roteres 180 grader ved hjælp af støttefoden, der kan gøres fri af cylinderen, så du kan få billedet derhen, hvor du ønsker, om det så er på væggen, i loftet eller ned på jorden.

Jeg hyggede mig personligt med flere afsnit af "Better Call Saul" i loftet i soveværelset med lyden i hovedtelefoner, og billedkvaliteten er ganske imponerende for formfaktoren.

Alle projektorer bliver bedre i mørket, og jo mindre lysstyrke projektoren har, jo mere mørke har den brug for, så det siger nærmest sig selv, at YOGA Tablet 3 Pro ikke klarer sig alt for godt i et lyst rum.

Lenovo YOGA Tablet 3 Pro

Den er derfor ikke egnet til konferencerummet, med mindre man kan mørklægge dette, men til underholdning hjemme og på rejsen er den helt fin.

Læs også: Næste Android version kan få fritsvævende vinduer

Lyden i YOGA Tablet 3 Pro bliver til gengæld oversolgt på at kunne levere Dolby Atmos lyd fra fire indbyggede JBL højttalere i cylinderen.

Højttalerne kan skam godt bruges, og de lyder bestemt 10 gange bedre end i nogen af iPad modellerne i mit hjem, men hvorfor Dolby vil gå med til at kalde det Atmos lyd, er ganske uforståeligt, for vi er stadig i den lidt skingre ende af skalaen.

Cylinder design

Lenovo YOGA Tablet 3 Pro er en velbygget og eksklusivt udseende tablet i metal og med læder på bagsiden, og så har den jo det her helt specielle tablet-design med en cylinder langs den ene langside af skærmen.

Lenovo YOGA Tablet 3 Pro

Designet betyder, at YOGA Tablet 3 Pro vejer lidt mere i den side med cylinderen, og idéen fra Lenovos designere er, at den er nemmere at holde i hånden og samtidig står mere stabilt på bordet, og så dan forholder det sig også, når man først har vænnet sig til at udnytte det anderledes design.

Hardwaren kunne godt være stærkere

Når man køber en tablet til 3.500-4.000 kroner (med eller uden 4G), må man kunne forvente at få en god og kraftig maskine, der kan de lidt større udfordringer og de mere grafiktunge spil, men sådan er det desværre ikke med YOGA Tablet 3 Pro.

Den er drevet af en ellers ganske fornuftig Intel Z8500 Atomx5 processor med fire kerner og en clock-frekvens på op til 2,24 Ghz og 2 GB LPDDR3 SDRAM, og til video afspilning og lettere spil er det da også fint.

Men når der kræves lidt mere af maskinen, kommer den til kort og kan godt hakke lidt i billedet, og en tur med test-programmet AnTuTu viser da også en ganske beskeden score på 73950, hvilket er kun omkring halvt så godt som de nyeste smartphones som LG G5 og iPhone 6s.

Samtidig har - i hvert fald den testede - YOGA Tablet 3 Pro et irriterende problem med ikke at være særlig responsiv, når man trykker på knapper i brugerfladen på tabletten selv, og det er faktisk så stort et problem, at gæster, som har lånt, har bemærket det som noget af det første.

Lenovo YOGA Tablet 3 Pro

Det lader dog til at være enten et Android problem eller et problem med Lenovos kodning af Android, for problemet er der ikke i samme grad i spil, men det forekommer og er stærkt utilfredsstillende.

Læs også: Test: Asus Transformer Book Flip TP200SA – ultrakompakt og ret kvik

Den indbyggede WiFi byder heller ikke på den hurtigste 802.11ac protokol, hvilket godt kan fornemmes, når man streamer CMore indhold til sin Chromecast LINK, men den er som nævnt hurtig nok til at vise Netflix, så det kan også have noget med serverne i den anden ende at gøre.

Lagerkapaciteten lyder på fornuftige 32 GB, og den kan meget praktisk udvides med op til 128 GB yderligere med et microSD kort, som jo ikke koster alverden i dag.

To kameraer i YOGA Tablet 3 Pro

Kameraerne i Lenovos tablet er til gengæld vældig godt forsynet med henholdsvis 13 og 5 MP.

Her er det især det bagudvendte kamera, som imponerer med flotte billeder, der både har høj detaljegrad og fine farver.

Lenovo YOGA Tablet 3 Pro kamera

Hvor mange, der så har brug for et godt kamera i deres tablet, er jo en helt anden snak, men man kan jo dårligt klage over at have muligheden.

God batteritid på 18 timer

Den oplyste batteritid på YOGA Tablet 3 Pro er på hele 18 timer, hvilket er flot og i øvrigt lader til at passe udmærket, men det kommer jo altid an på ens forbrug.

Læs også: Test: Microsoft Surface Pro 4

Bruger du projektoren eller spiller du spil, bringes batteritiden hurtigt nedad, men det er kun, hvad man kan forvente, da sådanne opgaver altid tærer mere på batteriet end lidt let web-surfing og nyhedslæsning.

Lenovo YOGA Tablet 3 Pro bagside

Konklusion

Lenovo YOGA Tablet 3 Pro er en lækker tablet med et rigtig flot og højopløst IPS display, der yder retfærdighed til alt, der bliver vist på den.

De fleste opgaver bliver klaret udmærket, men til den pris måtte tabletten godt være noget mere overbevisende, og problemerne med at opfatte touch-input trækker gevaldigt ned.

Men så er der jo den der fede DLP projektor...