Intel introducerer Edison mikro PC

edbpriser.dk 17-08-45988 20:23

"Gør alting smart"

Under ovenstående motto vil computerchip-giganten Intel være med til at gøre alle ting smarte ved hjælp af deres lille Edison computer, som de præsenterede på CES messen i Las Vegas i går aftes.

Edison er på størrelse med et SD hukommelseskort men har regnekraft som en Pentium computer, så den kan programmeres til en lang række forskellige formål og funktioner.

Intel Edison er en Linux PC med indbygget WiFi og Bluetooth LE, og så kommer den med sin egen App Store, når Intel sender den på markedet i midten af 2014.

Læs også: Apples nye patent er en julegave til æble-fans

Som eksempel på brugen af Edison fremviste Intel projekt Nursery 2.0, som består af en bodystocking til babyer, der har Edison PC'en påsat i en lille gummifrø, og som holder øje med babyens vejrtrækning, puls og temperatur.

Intel Edison baby

Hvis babyen bliver for varm eller får uregelmæssig vejrtrækning, sendes en besked til forældrenes kaffekrus, der fungerer som modtagerenhed for babymonitoren, og som viser, hvordan babyen har det med infografik på siden af kruset.

Stor udvikler konkurrence med Intel Edison

"Mulighederne er uendelige", sagde Intel CEO Brian Krzanich og udskrev ved samme lejlighed en åben konkurrence for alle om at udvikle de bedste applikationer, der gør brug af Edison computeren.

Læs også: Den næste Snapdragon chip bliver vild

Hovedpræmien er på 500.000 dollars, og den samlede præmiesum lyder på 1,3 millioner dollars, så det er bare med at komme i gang - du kan tilmelde dig konkurrencen her.

Se mere fra Intel

Du kan se hele Intels CES keynote præsentation i videoen herunder, hvor de også præsenterer et smartwatch, in-ear hovedtelefoner med pulsmåler og et smart Bluetooth headset, man kan tale med, og som fungerer som en personlig assistent a la Apples Siri.

Edison computeren bliver præsenteret fra omkring 21:40.